PortalulTauTV.ro a devenit PortalulTauTV.com


Raging Bull (1980) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Taurul furios
Regia: Martin Scorsese
Actori: Robert De Niro, Frank Adonis, Frank Vincent, Joe Pesci, Cathy Moriarty
Anul: 1980
Gen: Sport, Drama, Biografie
Durata: 129 minute
IMDB: 8.3

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

Este un cerc vicios. Freud a numit “complexul Madonna-curvă”. Groucho Marx a pus oarecum diferit: “Nu aș aparține orice club care m-ar avea ca membru.” Acesta se ridică la un om care are o astfel de sine scazuta ca el (a) nu se poate respecta o femeie care ar culca cu el, și (b) este convins că, având în vedere alegerea, ea ar fi mai degrabă culcat cu altcineva. Fac un punct de drum “Raging Bull” echivalează sexualitatea și violența, deoarece unul dintre criticile din acest film este faptul că nu am obține cu adevărat să cunoască personajul central. Nu sunt de acord cu acest lucru. Cred Scorsese si Robert De Niro face o treaba fără frică a ne arata sentimentele precise ale caracterului lor centrale, fostul campion de box Jake LaMotta.

Este adevărat că acest caracter nu ne spune de ce e sentiment, că el nu este introspectiv, că dialogul său este în mare parte limitată la expresii ale dorinței, frica, ura, si gelozia. Dar tocmai aceste limite – acești pereți de piatră de separare caracterul din lumea sentimentelor obișnuite – spune-ne tot ce trebuie să știm, mai ales atunci când acestea sunt reflectate înapoi la el de către alte persoane în viața lui. Mai ales fratele său și soția sa, Vickie.

loading...

“Raging Bull” se bazează, ni se spune, pe durata de viață a LaMotta, care a ieșit din mahalalele Bronx pentru a deveni campion la categoria mijlocie in 1940, care a făcut și risipit milioane de dolari, care a devenit un patetic stand-up comedian și, în final petrecut timp într-o închisoare pentru coruperea morala o minoră. Este aceasta reală LaMotta? Nu putem ști sigur, deși LaMotta fost implicat îndeaproape cu producția Raging Bull. Ce e, probabil, mai la obiect este faptul că Scorsese și principalele colaboratorii săi, actorul Robert de Niro și scenaristul Paul Schrader, au fost atrase de acest material. Toate cele trei par fascinați de viața personajelor torturati, violente, de sentimentul culpei; anterioară cu trei căi colaborarea lor a fost filmul “Taxi Driver”.

Primul film Raging Bull de Scorsese, “Cine e să bată la ușa mea?” (1968), a jucat Harvey Keitel ca un copil de la Little Italia, care a căzut în dragoste cu o fată, dar nu a putut face faptele experiența ei sexual anterior. În continuarea acestuia, “Mean Streets” (1973), în același hang-up a fost explorat, cum a fost în “Taxi Driver”, în cazul în care complexul Madonna-curvă personajului lui De Niro l-au torturat în relațiile bolnavi cu o inaccesibil blondă, de gheață, și cu o prostituată tânără. Acum, realizatorii s-au întors la același teren, într-un film destinat în mod deliberat pentru a benzi departe toate, dar supratensiuni prime de vinovăție, gelozie, furie și curge prin imaginația extrem de limitată LaMotta lui Raging Bull.

“Raging Bull” rămâne aproape de trei elemente de bază: un bărbat, o femeie, și prizefighting. LaMotta este prezentat ca un copil punk, incapatanat, puternic, și îngustă. El se implică în box, și el este bun la asta. El se căsătorește, dar soția lui pare aproape o ulterior. Apoi într-o zi, el vede o fata la un bazin de înot municipale și este transfigurat de ea. Fata este numit Vickie, și ea este jucat de Cathy Moriarty ca un amestec interesant de adolescent nestudiate, supraviețuitor de sine stătătoare, și târfă oarecum calculate.

LaMotta câștigă și ia de nevastă. Apoi este consumat de convingerea că îl înșeală. Scorsese găsește o modalitate de a sugera vizual gelozie: Din punct de vedere al LaMotta lui, Vickie plutește uneori în mișcare lentă față de un alt om. Tehnica de fixează în momentul în mintea noastră din Raging Bull; împărtășim exagerare a unui eveniment nevinovat LaMotta lui. Și împărtășim, de asemenea, caracterul LaMotta de limitate și tragice agățării. Acest om vom vedea, nu este, cred, ar trebui să fie mai subtile decât pare. El nu are “calități” suplimentare pentru a partaja cu noi. El este un motor acționat de propriul său furie. Ecuația dintre prizefighting său și sexualitatea lui este inevitabilă, și vom vedea capcana el este în: LaMotta este victimă a nevoilor de bază și instincte care, în cazul lui, nu sunt însoțite de perspectivele și maturitatea necesară pentru ca el să le facă față. Raging Bull. Bietul seva din filme online Raging Bull.