Pulp Fiction (1994) Film Online Subtitrat

Gen: Crima, Drama
Producator(i): Quentin Tarantino, Roger Avary
IMDB: 8.9
Regia: Quentin Tarantino
Actori: Ving Rhames, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, John Travolta, Bruce Willis

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

Luați în considerare o scena mica, nu mai des menționat în discuțiile de film. Prizefighter Butch (Bruce Willis) tocmai a omorât un om în ring. El se întoarce la camera de motel ocupat de prietena lui Fabienne (Maria de Medeiros). Ea spune că a căutat în oglindă și ea vrea burtă.

Pulp Fiction lucru este un dialog minunat (eu l-am eșantion numai). Este vorba despre ceva. Dialogul are loc într-un moment de disperare pentru Butch. El a fost de acord să arunce în lupta, apoi secret paria foarte mult pe el însuși, și a câștigat. El va face o mulțime de bani, dar numai în cazul în care scapă răzbunarea Marsellus Wallace (Ving Rhames) și cei hit-men Jules și Vincent (Samuel L. Jackson si John Travolta). Într-un film Pulp Fiction mai mică, dialogul în această scenă ar fi fost în întregime complot condus; Butch ar fi explicat Fabienne ceea ce el, ea și am știut deja. În schimb, Tarantino foloseste o conversație aparent irelevante pentru a stabili rapid personalitatea ei și relația lor. dialogul este întotdeauna portante.

loading...

Acesta este strategia lui Tarantino în toate filmele Pulp Fiction sale de a avea caracterele vorbesc la unghiuri drepte față de acțiune, sau la plecarea pe zborurile de fantezie. Va amintiti faimoasele conversația deschidere între Jules și Vincent, care sunt pe drumul lor spre un represalii violente împotriva unor copii de colegiu, care au jignit Wallace și însușite faimosul său servietă. Ei vorbesc despre legile de droguri din Amsterdam in filmul Pulp Fiction, ceea ce pounders sfert sunt numite de la Paris, precum și gradul de intimitate sexuală implicat de un masaj la picioare. În cele din urmă Jules spune “hai în caracter, ” și când intră un apartament.

dialogul lui Tarantino nu este pur și simplu capricioasă. Există o metodă în spatele ei. Discuția de ce pounders sfert dintre acestea sunt numite “Royales ” din Paris este reluat, câteva minute mai târziu, într-un schimb tensionat între Jules și unul dintre copii (Frank Whaley). Și povestea cum Marsellus avut un om aruncat afară din o fereastră al patrulea etaj pentru a da soția sa un masaj la picioare se dovedește a fi un set-up: Tarantino pregătește terenul dramatic pentru o scena in care Vincent ia Mia Wallace (Uma Thurman), pe o dată, la ordinul sefilor sai din Pulp Fiction. Când Mia supradoze accidental, Vincent ei curse la dealerul său de droguri Lance (Eric Stoltz), care a readuce la viață cu o lovitură de adrenalină în inimă.

Și că, de asemenea, scena începe cu un dialog care pare ca distracție, în timp ce este de stabilire, de asemenea, mai multe bazele. Ne întâlnim Lance prietena Jody (Rosanna Arquette), care este străpuns în fiecare loc posibil și vorbește despre fetiș ei piercing. Tarantino este înființarea câștig lui. Când acul intră în inimă, te-ai aștepta ca pentru a fi unul dintre momentele cele mai înspăimântătoare din film Pulp Fiction, dar publicul, în mod curios, rad mereu. Într-o analiză împușcat-de-shot de la Universitatea din Virginia, am aflat de ce. QT nu arată, de fapt, acul intră în piept. El taie departe de a o lovitură de reacție, în care fiecare plana asupra victimei sare înapoi simultan ca Mia sare înapoi la viață. Și apoi Jody spune că a fost “trippy ”, iar noi înțelegem că, în calitate de poanson, ea a văzut piercing final. Limbajul corpului și poanta să ia o scenă grotescă și ao transforma în comedie neagră, dar autentic. Totul depinde de dialogul și editarea. de asemenea, desigur, în disperarea de bază, constituit prin gânduri de ceea ce s-ar putea face Marsellus lui Vincent, deoarece uciderea doamnei Wallace este mult mai rău decât un masaj picior.

Structura circulară, autoreferențială a filmului Pulp Fiction este faimos; restaurant hold-up cu dovleac și Iepuraș (Tim Roth și Amanda Plummer) începe și se termină filmul Pulp Fiction, și alte linii poveste tese și în afară de cronologia strictă. Dar există o cronologie la dialog, în sensul că ceea ce se spune înainte invariabil stabilește sau se îmbogățește ce vine după. Dialogul este o dovadă că Tarantino a avut timp jonglerie în minte încă de la început, pentru că nu există niciodată o eroare; scenele nu urmează în ordine cronologică, dar dialogul știe întotdeauna exact unde cade în film.

Am menționat modul în care scena ac-to-the-inima este răscumpărat prin râs. Asta e, de asemenea, cazul cu scena în care hit-Men ucide din greșeală un pasager în mașina lor. Interiorul masinii din Pulp Fiction este acoperit cu sânge, și lupul (Harvey Keitel) este chemat să se ocupe de această situație; ne amintim sânge mult mai mult decât ne-am vedea de fapt, ceea ce este motivul pentru care scena nu se oprește morți film in piesele sale. Scene de gore sunt deviate în scene de profesionalism Lupului, ceea ce este amuzant, pentru că este atât de materie-a-fapt. Filmele conține scene de violență bruscă, brutală, ca atunci când Jules Vincent foc deschis în apartament, sau când Butch merge ” ” (Marsellus” alegere cuvânt de neuitat) medievale pe băieții de piele. Dar Tarantino foloseste fotografii lung, surpriză, cutaways și contextul dialogului pentru a face filmul par mai puțin violentă decât are dreptul de a.

Howard Hawks a dat odată definiția sa un film Pulp Fiction bun: “.. Trei scene bune Niciun scene rele ” Puține filme în ultimii ani au avut mai multe scene bune decât”. Pulp Fiction ” Unii sunt comedie aproape muzical, ca atunci când Vincent și Mia dans la Jackrabbit Slim. Unele sunt uimitoare în bruschețe lor, ca și atunci când Butch se întoarce la apartamentul lui și surprize Vincent. Unele dintre acestea sunt toate stil verbale, la fel ca în dialogul Marsellus Wallace cu Butch, sau atunci când cpt. Koons (Christopher Walken) oferă un monolog la “om mic” “despre ceasul tatălui său.

Iar unele par planificat în mod deliberat pentru a provoca o discuție: Care este în servietă? De ce nu strălucește flash-uri de lumină în timpul filmării Pulp Fiction devreme în apartament? Se Jackson citând Biblia în mod corect? Unele scene depind în întregime de comportament (detaliu curatare nu-prostii de lup). Multe dintre scenele au un nivel suplimentar de interes, deoarece caracterele tem de represalii (Bruce teme Wallace, Vincent se teme Wallace, Jimmie dealer de droguri vrea trupul mort eliminat înainte ca soția lui vine acasă).

Am văzut “Pulp Fiction ”, pentru prima dată la Festivalul de Filme online Pulp Fiction de la Cannes în 1994, ea a continuat să câștige Palme d’Or, precum și de a domina conversația națională despre filmul pentru cel puțin următoarele 12 luni, este cel mai. filmul influent al deceniului; cronologie circulară poate fi simțit în filme la fel de diferite ca și “The Usual Suspects”, “” Zero Effect ” și “Memento”, “nu că l-au copiat, dar că acestea au fost conștienți de plăcerile joacă cu cronologia.