Princess Mononoke (1997) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Prințesa Mononoke
Titlu original: Mononoke-hime
Regia: Hayao Miyazaki
Actori: Billy Crudup, John Di Maggio, Keith David, Gillian Anderson, Claire Danes, Billy Bob Thornton
Anul: 1997
Gen: Fantezie, Animatie, Aventura
Durata: 134 minute
IMDB: 8.4

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Filme de animație nu sunt copii ale “Princess Mononoke”, nu sunt umbre ale realității, ci a crea o nouă existență de sine stătătoare. Adevărat, o mulțime de animație este insipid, și insultător chiar și pentru copii din care este construit pentru. Dar mare de animație pot face mintea cânte.

Hayao Miyazaki este un animator mare, și a lui “Princess Mononoke” este un film mare. nu permit gânduri conservatoare legate de animație pentru a preveni văzându-l. Ea spune o poveste epică plasata in Japonia medievala, la începutul epocii fierului, atunci când unii oameni încă trăiau în armonie cu natura și alții au încercat să îmblânzi și învinge-l. Aceasta nu este o poveste simplistă de bine și rău, dar povestea de modul în care oamenii, animale de pădure și zei naturale toate lupta pentru partea lor de noua ordine în curs de dezvoltare. Este una dintre cele mai vizual inventiv filme am vazut vreodata.

loading...

Filmul Princess Mononoke se deschide cu o gardă foisor sângerare ușoară “ceva greșit în pădure.” Există o perturbare a naturii, și din ea salturi unei creaturi remarcabile, un fel de mistreț-monstru cu carne din șerpi fojgaindu. Atacă săteni, precum și la apărarea vine Ashitaka, tânărul prinț poporului său izolate. El este în cele din urmă în stare să ucidă fiara, dar brațului său și a fost pusă de șerpi și este oribil zguduit.

O femeie înțeleaptă este în stare să explice ce sa întâmplat. Monstrul a fost un zeu mistreț, până când un glonț în sine îngropat în carne și a condus-o nebunie. Și de unde a venit glonțul de la? “Este timpul”, spune femeia, “pentru ultima noastră prinț să taie părul și să ne lase in Princess Mononoke.” Și așa Ashitaka pornește pe un drum lung la terenurile din Occident, pentru a afla de ce natura este din comun, și dacă blestemul pe braț poate fi ridicat. El plimbari Yakkuru, un animal care pare parte cal, antilope piese, capră parte munte.

Există locuri ciudate si aventuri de-a lungul drumului, și suntem în măsură să aprecieze calitatea artistic Miyazaki. Desenul nu este simplist, dar are unele dintre cele aceeași complexitate “linie clară”, folosit de către graficieni japoneze a două secole în urmă, care au inspirat aceste lucrări moderne ar fi cărțile Tintin lui Hergé. Natura este redat maiestuos (art directori Miyazaki a călătorit la păduri străvechi pentru a face desenele de master) și fancifully (ca și în cazul rotunde sprite forestiere mici). Există, de asemenea, scurte, apariții misterioase ale spiritului pădurii, care în timpul zilei pare a fi un animal nobil, și pe timp de noapte o lumină strălucitoare in Princess Mononoke.

Ashitaka din Princess Mononoke, în cele din urmă ajunge într-o zonă care este prowled de Moro, un zeu lup, și vede pentru prima dată o femeie pe nume San. Ea este, de asemenea, cunoscut sub numele de “Printesa Mononoke”, dar care este mai mult de o descriere a unei denumiri; o Mononoke este spiritul unui animal. San fost un copil uman, crescut ca un lup de Moro; ea plimbari fără șa pe rapide White-spirit-lupi și ajută ambalaj în lupta lor împotriva abuzurilor Lady Eboshi, un conducător puternic al cărui sat este dezvoltarea abilităților fierării produce arme folosind praf de pușcă.

Pe masura ce oamenii Lady Eboshi lui câștige un fel de cunoaștere, își pierd alta, iar a doua zi dispare când oamenii, animalele și zeii pădure toate vorbesc aceeași limbă. Luxuriante păduri verzi, prin care Ashitaka parcursă de vest au fost înlocuite aici de un deșert; copaci au fost deposedat pentru a alimenta cuptoarele de topire, iar pe scheletul lor, fiare galbene cu ochi ghemuiește amenințător. Sclavii lucra burdufului fierăriile și leproșii face armele.

Dar nu totul este alb-negru in filme online Princess Mononoke. Leproșii sunt recunoscători că Eboshi le acceptă. oamenii ei se bucură de protecția ei. Chiar Jigo, un agent intrigant al împăratului, are motive care fac, uneori, o anumită cantitate de sens. Când o enclavă samurai din apropiere vrea să preia sat și tehnologia sa, există o luptă cu mai mult de o parte și de mai mult de un motiv. Acest lucru este mai mult ca istorie mitic decât melodrama acțiune.

Măiestria în “Princess Mononoke” este maestru. Pielea zvîrcolea a vier-monstru este o priveliște extraordinară, una care ar fi imposibil de a crea în orice film live-action. Marile Lupii albi sunt desenate cu har și nu sentimentalized; atunci când acestea goale colții lor, se poate vedea că acestea nu sunt amicii comice prietenos, dar animalele care pot și vor ucide.

Filmul Princess Mononoke nu insistă asupra violenței, ceea ce face ca o parte din momentele sale chiar și mai șocant, ca atunci când Ashitaka constată că brațul său cicatrice a dezvoltat astfel încât puterea săgeata sa decapitează un inamic.

Miyazaki și colaboratorii săi lucreze la Japonia Studio Ghibli, iar în urmă cu câțiva ani Disney a cumpărat toată producția de studio pentru distribuție la nivel mondial. (. Artiștii Disney considera Miyazaki o sursă de inspirație) Contractul menționat Disney nu ar putea schimba un cadru – dar nu a existat nici o obiecție la dublajul în limba engleză, pentru că, desigur, toate animație este numit în limba chiar sursa, și, ca Miyazaki vesel observă, “engleză a fost numit în japoneză de ani de zile.”