Primul Contact – Arrival (2016) Film Online Subtitrat


Regia: Denis Villeneuve
Actori: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker
An: 2016
Gen: Drama, Mister, SF
IMDB: 8.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Primul Contact – Arrival

Au aterizat! Nave spațiale misterioase sunt deja răspândite pe 12 meridiane de pe toate continentele. Dar de ce au venit? Ce intenții au? Iată ce are de elucidat Louise Banks (Amy Adams), expertă în lingvistică, solicitată de autorități ca să descifreze limbajul „intrușilor”.

Termen: două zile. Miza: viața tuturor. Dușmani sau prieteni? Război inter-planetar sau șansa de a cunoaște alte forme de inteligență? Succes sau condamnare? O planetă întreagă tremură în așteptarea veștilor. Va reuși oare Louise să traducă la timp limbajul invadatorilor extratereștri sau va “traduce” soarta umanității?

Inspirat de nuvela “Story of Your Life”, semnată de Ted Chiang, filmul este regizat de cunoscutul regizor canadian Denis Villeneuve și a fost nominalizat la Festivalul de Film de la Veneția pentru Leul de Aur. În distribuție îi veți mai recunoaște pe Forest Whitaker și Jeremy Renner.

Arrival este un film suprinzător de realist cu invazii extraterestre, fie şi datorită faptului că susţine un fapt real destul de ignorat, ca regulă, de Hollywood: puţine dintre marile mistere ale vieţii pot fi înţelese prin gândire convenţională. Prea multe filme de Hollywood presupun că vizitatorii spaţiali arată, vorbesc şi comunică precum nişte variante deformate a oamenilor înşiși. Arrival, în schimb, rescrie aceste reguli, scrie presa internațională despre cel ce va deveni probabil cel mai lăudat SF al sfârșitului de an, dacă nu chiar al lui 2016.

În loc să filtreze intenţiile extratereştrilor prin modul în care noi înţelegem comportamentul uman, ne cere în schimb să facem un efort de gândire şi să plonjăm în necunoscut. Arrival face ca limbaj să fie elementul cheie în înţelegerea unei noi specii, scrie Noah Gittell pentru nerdist.com. Cronicarul comentează că Arrival este cel mai inteligent potenţial blockbuster de la The Dark Knight încoace.


Trailer Primul Contact – Arrival