Poveştile noastre – Stories We Tell (2012) film online subtitrat

Regia: Sarah Polley
Actori: Tom Butler, Michael Polley, Harry Gulkin, Susy Buchan, John Buchan
Anul: 2012
Gen: Documentar
Durata: 108 minute
IMDB: 7.6/10 din 7582 voturi

loading...

Familiile crea propriile narațiuni. Poveştile noastre sunt transmise din generație în generație, și în acest fel în trecut continuă să trăiască, dar poate fi, de asemenea, ascunse sau distorsionat. Joan Didion scris celebra, “Noi spunem noi povești, în scopul de a trăi.” Argumente de familie de multe ori vin în jos pentru a care “deține” narațiune, sau care versiune este decisă ca “adevărat” unul. Documentar Sarah Polley lui fascinant, “Poveştile noastre,” este aparent despre mama ei, Diane Polley, care a murit in 1990. Un film puternic și grijuliu, nu este, de asemenea, ceea ce pare la prima vedere, care face parte din punct de Polley pare să fi interesat în a face. Poate adevărul fi vreodată de fapt cunoscut despre nimic?
Vorbind despre “Poveştile noastre,” este important să se evite dezvăluirea surprizele ascunse în filmul, surprizele de fapt și surprizele structura Polley, deoarece descoperirea menționat surprize este în cazul în care filmul pachete mai mare și mai de neșters pumn sa. Surprizele nu funcționează la fel de ieftine momente “Te-am prins”, ci trage înapoi voaluri pentru a arăta nivele, nuante, nuante. Diane Polley vine la noi în fragmente, și suntem obligați să re-regla interpretarea noastră a ei pe tot parcursul filmului ca noi detalii sunt revelate. La un moment dat, unul dintre subiecții de interviu Polley a balks la ideea de a avea toată lumea spune aceeași poveste. În ceea ce îl privește, doar două persoane au “dreptul” de a spune povestea, și este cei doi implicati. În caz contrar, spune el, “nu poți atinge niciodată de jos.” Neatenție, în critica sa, el exprimă tema întreg Polley lui.
Polley solicită subiectii ei interviu “povestitorii” și includ surorile ei mai mari, Susy și Joanna, și frații săi mai mari, John si Mark, și alte figuri importante din trecutul mamei ei.