Povestea de Crăciun – Rare Exports (2010) Film Online Subtitrat


Regia: Jalmari Helander
Actori: Per Christian Ellefsen, Tommi Korpela, Jorma Tommila
Anul: 2010
Gen: Aventura, Craciun, Fantezie, Groaza
Durata: 84 minute
IMDB: 6.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Povestea de Crăciun – Rare Exports

Regizorul finlandez Jalmari Helander pornește de la o premisă extrem de interesantă în filmul său: oare legenda lui Moș Crăciun nu cumva este mult mai complexă decât pare la prima vedere, iar oamenii aleg de ea doar ce le convine?

În spiritul poveștilor fraților Grimm, unde adesea deznodămintele sunt de-a dreptul… brutale (vezi moartea vrăjitoarei din Hansel and Gretel, de exemplu), dar sunt considerate potrivite pentru toate vârstele datorită moralei, regizorul construiește o sumbră istorie în spatele Moșului, care devine de-a dreptul periculos.

Filmul îl urmărește pe micul și aventurosul Pietari, un puști finlandez lângă satul căruia o echipă de americani forează de zor într-o imensă movilă de pământ, ceea ce afectează grav fauna din zonă. Sătenii sunt cu atât mai supărați cu cât zgomotoasele eforturi ale americanilor le strică principala activitate a anului: strângerea cetelor de reni pentru iernare.

Peisaj de iarna cu zapada. Renii si Mosul Craciun. Si mai sunt si ajutoarele mosului. Ce poate fi mai potrivit de atat pentru un film idilic de Craciun? Dar daca mutam toate aceasta scena in Finlanda, mai exact la resedinta mosului: 99999 Korvatunturi, faimosul munte in care isi are salasul legendarul Joulupukki? Devine interesant, nu?
Iar acum sa completam imaginea pe care am construit-o mai sus cu unele mici detalii 😉 . Renii … sunt morti. Ajutoarele mosului sunt in pielea goala, murdare si au niste … tarnacoape in mana. Mosul are … coarne gigantice. Iata asadar Craciunul scandinav.


Trailer Povestea de Crăciun – Rare Exports