Poveste de Crăciun – A Christmas Story (1983) Film Online Subtitrat


Regia: Bob Clark
Actori: Peter Billingsley, Melinda Dillon, Darren McGavin
Anul: 1983
Gen: Familie, Comedie, Craciun
Durata: 94 minute
IMDB: 8.0


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Poveste de Crăciun – A Christmas Story

Ralphie, un baietel de 9 ani, viseaza sa aiba o arma Red Rider BB si incearca sa ii convinga pe toti ca acesta este cadoul perfect. Dar in incercarea lui se confrunta cu refuzul parintilor, al invatatorului si chiar al lui Mos Craciun insusi. Craciunul se apropie si Ralphie il viziteaza pe Mos la magazinul universal sperand sa obtina cadoul dorit. Oare va primi acest cadou de Craciun?

Filmul loveste un contrast puternic între exagerat nararea, polisilabic de Ralphie, umplut cu nostalgie și amintiri lucide. Si moale, mirare copilareasca strident cuvântului rostit Ralphie lui. Naratorul nu este în mod clar același caracter ca și cel descris pe film, ci un personaj cu totul în afara poveștii, retraind emoțiile sale din copilărie și anecdote. Cu toate acestea, el este inima filmului, adevăratul centru de greutate. Acest lucru se datorează faptului că filmul nu este vorba despre un Moș Crăciun înfricoșător și un pistol BB – este vorba despre amintirile din copilărie și sentimentele pe care le evocă. În acest scop, “O poveste de Crăciun” este fără cusur.

“O poveste de Crăciun”, ne spune despre călătoria epically materialistă a lui Ralphie (Peter Billingsley), în timp ce caută idolul de aur, a confirmat de toți băieții roșii cu sânge american: Un Red Rider pușcă cu aer comprimat. Ralphie invarte o rețea complexă de viclenie și înșelăciune ca el parcele să pună mâna pe ea – inclusiv un eseu, o excursie la Moș Crăciun și mai mult. Filmul ne prezinta o bucatica din familia lui – iritabil tatăl său, spurcat, cu o inimă bună, fratele său Randy plangacios, și dulce, mama toate-american.


Trailer Poveste de Crăciun – A Christmas Story