Poseidon (2006) film online subtitrat

Regia: Wolfgang Petersen
Actori: Josh Lucas, Kurt Russell, Richard Dreyfuss, Mike Vogel, Jimmy Bennett, Emmy Rossum, Kevin Dillon, Mía Maestro
Anul: 2006
Gen: Actiune, Aventura, Drama
Durata: 98 minute
IMDB: 5.6/10 din 57509 voturi

loading...

Un cuvânt ciudat și neașteptat păstrat nudging drum în mintea mea ca m-am asezat uitam “Poseidon”. Acest cuvânt a fost superficială. Am sperat că alte cuvinte l-ar înlocui. Știam că nu am fost bucură de film, dar am sperat că va îmbunătăți sau, lipsit de care, descoperi un mod interesant de a eșua. Dar nu. A fost superficială, prin care mă refer, în conformitate cu dicționarul care a venit cu calculatorul meu: sumară, desultory, grăbit, rapid, trecătoare, semn, casual, superficial, lipsit de griji, cu jumătate de inimă, sumare, mecanic, automatic, de rutină, și dezinvolt.

Da. Și dacă doriți să vedeți opusul acestor calitati, ia în considerare unele dintre celelalte filme de director Wolfgang Petersen, mai ales “Das Boot” (1981), dar, de asemenea, “în linia de foc” (1993) și “The Perfect Storm “(2000). Este posibil să fi fost ultimul film pe care l-a câștigat repartizarea a reface “The Poseidon Adventure” (1972). În “The Perfect Storm”, el arată o barcă de pescuit încearcă să urce un perete copleșitoare de apă, și în lipsa. Este unul dintre cele mai bune filme de aventura din ultimii ani, cu personaje vii, efecte speciale convingătoare și o simt tangibil pentru mare necruțătoare.

După ce a făcut astfel de filme considerabile, Petersen nu pare să fi fost inspirat de oportunitatea de a reface un film care nu a fost tot atât de bun pentru a începe cu. Toată lumea în audiență sa stie deja povestea, și o mare parte din suspansul depinde de cine primește rolul Shelley Winters si are sa va tineti respiratia lui sau ei pentru o lungă perioadă de timp sub apă. “Poseidon” urmează, așa cum trebuie, formula pentru un film Disaster, care implică (1) un container care deține o mulțime de personaje; (2) camee să le stabilească în linii mari, simpliste; (3) o catastrofă; (4) lupta dintre supraviețuitori, și (5) pierderea a cel puțin un caracter urâm și un caracter ne place, și supraviețuirea celorlalți, în timp ce mii de figuranti mor unmourned. Ar putea fi interesant să adaugi (6) șerpi mortale în libertate, dar au fost toate înscris pentru viitoarele “Avionul cu șerpi.”

Containerul poate fi un vapor de linie, un avion, un zgârie-nori, un stadion Super Bowl, indiferent. Nu contează. De data aceasta este o linie ocean, răsturnat de un “val necinstiți”, care lasă plutind cu susul în jos. Capitanul vasului (Andre Braugher) asigură pasagerii, care au fost doar sărbătoreau Anul Nou, ca vor fi in siguranta in sala de bal gigant. Câteva suflete indraznete cred altfel. Ei decid să se salveze de, în esență, să scape pe scara în jos.

Aceste caractere includ eroic Dylan Johns (Josh Lucas), la fel de eroic Robert Ramsey (Kurt Russell), fiica lui Jennifer (Emmy Rossum), al respingător norocos Larry (Kevin Dillon), al sinucidere Richard Nelson (Richard Dreyfuss), mama (Jacinda Barrett) și fiul ei Conor (Jimmy Bennett) și un pasager clandestin (Mia Maestro). Toate poveștile lor umane va juca împotriva drama a navei pe cale de dispariție. Așa cum se spune.

Ce vreau să spun prin “superficială”? Vreau să spun că inima Petersen nu este în el. El este prea înțelept un regizor de a gândi este un material de prim rang, și prea bun regizor pentru al transforma într gunoi placuta. Ne dăm seama cu inima se scufunda, care va trebui să experimenteze diferite situații rulant, inclusiv (1) o traversare periculoasă pe o picătură amețitoare; (2) o evadare din camere aparent blocate; (3) amenințări de înec și electrocutare repetată; (4) decizii cruciale în care butonul din dreapta îi va salva și pe cel greșit le va doom, și (5), raționament ingenios de oameni care nu stiu nimic despre navele, dar sunt expert la găsirea diagrame, hărți și diagrame care pot decoda instantaneu ( “Acesta este rezervorul de balast!” “pereților etanși sunt activate de presiune a apei!” “Aceasta este calea de ieșire!”).

În tot acest timp, fotografii CGI exterioare va arăta ca nava să fie zguduită de explozii enorme, deși curios luminile haide din timp în timp, atunci când sunt convenabile, iar personajele au toate lanternele de care au nevoie pentru a ne permite să vedem acțiunea. Personajele, de asemenea, vor găsi tot timpul pentru a sorta toate complicațiile romantice, diferențele de familie, hangups personale și defecte de caracter care au fost introduse cu atenție în acest scop.

Nu este nimic în neregulă cu performanțele. Toate actorii sunt profesioniști, deși nici unul nu avea fel de distractiv ca Shelley Winters, care este actorul toată lumea își amintește de filmul 1972. Ele sunt ude mult, disperat mult, pe cale de dispariție mult și înconjurat de o mulțime de efecte speciale. Apoi unii dintre ei supraviețuiesc și altele mor. Nu știi nimic, la sfârșitul filmului care nu a știut de la început. În mâinile potrivite, acest lucru ar fi putut fi o continuare a “Airplane!” numit “pachebot!” în care, odată personajele luptă pe drumul lor în partea de sus (de exemplu, partea de jos) a navei răsturnat, un al doilea val se îndoaie din nou, și ei trebuie să refac pașii.