Pomul vieţii – The Tree of Life (2011) film online subtitrat

Regia: Terrence Malick
Actori: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain, Kari Matchett
Anul: 2011
Gen: Drama, Fantezie
Durata: 139 minute
IMDB: 6.7

Terrence Malick, „Pomul vieţii” este un film de mare ambiție și umilință profundă, încercând nu mai puțin decât să cuprindă toate existenței și vizualiza prin prisma câteva vieți infinitezimale. Singurul alt film am văzut cu această îndrăzneală de viziune este Kubrick lui „2001: A Space Odyssey”, și îi lipsea evocare feroce Malick de sentiment uman. Au fost odată mai mulți directori care tânjea să facă nu mai puțin de o capodopera, dar acum există doar câteva. Malick a rămas fidel că speranța încă de la primul său lungmetraj în anul 1973.

Nu știu când un film sa conectat mai mult imediat cu propria mea experiență personală. În moduri stranii, evenimentele centrale ale „Pomul vieţii” reflectă un timp și loc am trăit în, și băieții din ea sunt eu. Dacă am stabilit pentru a face un film autobiografic, iar dacă am avut darul Malick, aceasta ar arata atat de mult ca aceasta. Scenele portretiza o copilărie într-un oraș în Midlands americane, în cazul în care viața curge în și afară prin ferestrele deschise. Există un tată care menține disciplina și o mamă care emana iertare, și zile lungi de vară de joc și lene și întrebări urgente nespuse despre sensul lucrurilor.

Cei trei băieți ai familiei O’Brien sunt rumenite de soare, uzată de joc, deranjat de sclipiri de secrete adulti, umplut cu o urgență mare să crească și de a descoperi cine sunt.

Am scris mai devreme despre mai multe moduri acest film „Pomul vieţii” evocate propriile mele amintiri de astfel de timp și de loc. Peluze despre largi. Despre un oraș care într-un fel, în memorie, este întotdeauna văzută cu un obiectiv cu unghi larg. Despre case care nu sunt blocate. Despre mamele grija ferestre pentru a verifica asupra copiilor lor. Despre caldura verii si plictiseala de servicii bisericești, și teatrul imprevizibil al masa de seara, iar sunetele tulburătoare ale unui argument între părinți, jumătate-a auzit printr-o fereastră deschisă.