Parkland (2013) Film Online Subtitrat

Regia: Peter Landesman
Actori: David Harbour, Matt Barr, Zac Efron, Paul Giamatti, Marcia Gay Harden, Larry Jack Dotson, Bitsie Tulloch
Anul: 2013
Gen: Drama, Istorice, Mister
Durata: 93 minute
IMDB: 6.3/10

loading...

Regizorul şi scenaristul Peter Landesman a adaptat romanul “Reclaiming History: The Assassination of President John F. Kennedy” al lui Vincent Bugliosi pentru noul său film, Parkland. Pelicula reia evenimentele teribile care au avut loc în Parkland Hospital din Dallas în ziua asasinării preşedintelui SUA, John F. Kennedy, 22 noiembrie, 1963. O combinaţie între dramă şi thriller, Parkland aduce în prim plan faptele unor oameni care s-au zbătut şi au dat dovada de eroism în nişte momente excepţionale.

Motivul pentru care are de a face cu locul asasinarea lui Kennedy în imaginația național. O mare parte din fascinația lungite evenimentului provine din percepția mister nerezolvat care încă îl înconjoară, și întrebări cu privire la efectele pe care le au avut asupra istoriei și caracterul ulterioară a națiunii. Dacă unul este de acord cu ea sau nu, Oliver Stone a seminale “JFK”, a fost un hit imens critică și comercială, deoarece abordat aceste probleme cap-la, oferindu-ne o lectură provocatoare și convingătoare a naturii tragediei și semnificație. În schimb, nu doar concentrarea pe “fapte”, dar pe versiunea oficială a acestuia dubios (filmul este bazat pe cartea lui Vincent Bugliosi lui “Patru zile, în noiembrie”). Landesman ne cere, din păcate, să ne concentrăm atenția pe cele mai superficiale aspecte asasinarea lui, cel puțin interesante.

Narațiunea începe în dimineața zilei de 22 noiembrie 1963. După cum se va de-a lungul, filmul Parkland amesteca imagini jurnal de știri cu dramatice re-creații în calitate de președinte și doamna Kennedy ajunge în Dallas și a lansa coloana lor fatală spre Dealey Plaza. După intercutting printre unele dintre multe personaje poveste, aceasta preia afaceri Avraam Zapruder (Paul Giamatti), care filmeaza cu camera sau film Parkland de 8 mm când Kennedy este impuscat. (“Parkland” nu arată fapta sângeroase, fie într-o montare dramatic sau direct prin filmul lui Zapruder lui.)

Ulterior in Parkland, acțiunea trece la ER de Parkland Hospital, unde o echipa medicala nepregătită condusa de medici Jim Carrico (Zac Efron, sportive, un miriște modă) și Malcolm Perry (Colin Hanks) este brusc aruncat în a face cu aproape corpul neînsuflețit al președintelui ca Jackie Kennedy stropit cu sânge suspină din apropiere. Landesman face scena ca credibil haotic și improvizatoric, și, deși este nevoie de doar câteva minute pentru JFK să fie declarat mort și un preot catolic pentru a fi numit pentru a administra ultimele rituri, se simte mult mai mult.

Ca vestea morții șochează națiunii, povestea spirale exterior, în urma, de exemplu, eforturile officious FBI veteran Forrest Sorrels (Billy Bob Thornton) și cohortele sale de a smulge filmul Zapruder de la el și l-au dezvoltat; scramble ulterioară de către revista Life și alte piețe de desfacere să-l cumpere; Agent FBI Dallas James Hosty lui (Ron Livingston) agonie realizarea că a fost în contact cu Lee Harvey Oswald (Jeremy Strong), dar nu au învățat destule despre scopurile sale să-l oprească; și scena confuz la închisoare Dallas, unde are loc Oswald până când prea este asasinat. (Filmul Parkland nu pune la îndoială faptul că Oswald a fost singurul criminal de JFK sau care sa dovedit a, de asemenea, ofițer JD Tippett, deși, mai degrabă curios, nu-i arăți comiterea crimei, fie.)

Episoade mai târziu din Parkland, în cronica de patru zile includ eforturile pripite de a obține sicriul lui JFK la bordul Air Force One și depunerea unui jurământ în succesorului bine păzit lui JFK, Lyndon Johnson, ca Jackie Kennedy și consilierii de seamă ne uităm pe trist. Deși plecarea avionului înseamnă că unele dintre personaje principale poveste trecem la Washington, DC, filmul rămâne plantate în Texas. Ar fi rapoarte de televiziune arată JFK fiind îngropat în Cimitirul Național Arlington, Oswald este în grabă îngropat într-un cimitir rural de către familia sa și o mulțime atât de rare încât reporterii sunt înrolat pentru a servi ca pallbearers.