Oraşe de hârtie – Paper Towns (2015) film online subtitrat

Regia: Jake Schreier
Scenariu: John Green, Scott Neustadter
Actori: Nat Wolff, Justice Smith, Jaz Sinclair, Cara Delevingne, Austin Abrams
Anul: 2015
Gen: Drama, Mister, Romantic
IMDB: 6.9

loading...

“Oraşe de hârtie – Paper Towns” este o poveste despre maturizare care se concentrează asupra lui Q (Nat Wolff) şi a enigmaticei sale vecine (Cara Delavigne) căreia îi plac atât de mult misterele,încât devine unul.După ce îl poartă printr-o aventură de noapte prin oraş,Margo dispare brusc, lăsând în urmă indicii criptate pentru a fi descifrate de Quentin. Căutarea îl poartă pe Quentin şi pe prietenii săi într-o aventură extraordinară, hilară dar şi emoţionantă. În final, pentru a da de urma lui Margo, trebuie să înţeleagă mai bine ce inseamnă adevărata prietenie şi adevărata iubire.

În primul act, lumea lui Quentin se răstoarnă cu doar câteva săptămâni înainte de terminarea liceului: Margo reapare în viaţa lui Quentin în toiul nopţii, îmbrăcată în costum de ninja (în film acest aspect lipseşte), gata pentru o nouă aventură. Extravagantă, frumoasă, imprevizibilă şi independentă, Margo l-a fascinat dintotdeauna pe Quentin. Îndrăgostit iremediabil de ea, o urmează orbeşte, încântat să ia parte la planurile jucăuşe şi vindicative ale ingenioasei Margo.

În carte “Oraşe de hârtie – Paper Towns”, am aflat că Margo nu este chiar o foarte bună prietenă, o foarte bună soră sau o foarte bună vecină. Ea mereu fuge de acasă, îşi dezamăgeşte întotdeauna familia şi îi scade numărul de prieteni. Quentin a fost un tocilar adorabil. El primeşte note bune, se duce la Duke şi conduce mini duba familiei sale. În ceea ce priveşte filmul, mie de fapt nu mi-a displăcut caracterul lui Margo, aşa cum mi-a displăcut caracterul ei din carte. S-a simţit mult mai rotunjită, iar acţiunile ei au avut un scop mai bine conturat.

Cara Delavigne şi sprâncenele ei înfricoşătoare au făcut o treabă bună în rolul acesteia. Hannah Alligood, care joacă rolul tinerei Margo, este izbitor de asemănătoare cu Cara în ambele înfăţişări şi comportamente. Nat Wolff a fost excepţional ca şi Quentin. Chiar am avut impresia că Nat era Quentin: adorabil, ochi căprui ca de căţeluş, dispus să renunţe la tot ce făcea pentru prietenii săi. În opinia mea, actorii filmului “Oraşe de hârtie” au fost aleşi cu măiestrie.

Filmul “Oraşe de hârtie – Paper Towns” face o treabă excelentă cu scenele clasice din carte. Prima oprire pentru alimentare are în vizor un actor oaspete special. Scena cu Ben şi starea lui de beţie a făcut întreaga sală să râdă cu voce tare. Am apreciat schimbările făcute scenelor în timpul excursiei. Citind despre o excursie este un lucru, însă, uitându-te pe un ecran mare este mult mai interesant.