Ora de vârf 2 – Rush Hour 2 (2001) film online subtitrat

Regia: Brett Ratner
Actori: Jackie Chan, Chris Tucker, Ziyi Zhang, Roselyn Sanchez, Mei Melançon, Maggie Q
Anul: 2001
Gen: Crima, Comedie, Actiune
Durata: 90 minute
IMDB: 6.6

loading...

Cele mai rapide mâini din Est fac din nou echipă cu cea mai mare gură din Vest în Ora de vârf 2 – Rush Hour 2, mult aşteptata continuare a blockbuster-ului Ora de vârf din 1998, comedia cu elemente de acţiune care a avut încasări de peste 250 milioane de dolari în întreaga lume. Inspectorul şef Lee, din cadrul Royal Hong Kong Police, (JACKIE CHAN) şi detectivul de la LAPD, James Carter (CHRIS TUCKER), sosesc în Hong Kong pentru o vacanţă. Înarmat cu dicţionarul chinez-englez, Carter este nerăbdător să-şi înceapă mult-dorita vacanţă şi să guste delicatesele exotice ale acestui oraş. Însă Lee, poliţistul aflat mereu la datorie, îşi continuă misiunile, frustrându-l pe Carter. La puţin timp după sosirea lor, ei se confruntă cu cel mai important caz din carierele lor: o bombă a explodat în ambasada americană, omorând doi agenţi vamali americani care investigau o reţea de traficanţi de bani care producea milioane de dolari falşi în bancnote de 100 $.

Poliţia din Hong Kong bănuieşte că în spatele acestei explozii s-ar afla Ricky Tan (JOHN LONE), in Ora de vârf 2 – Rush Hour 2, conducătorul elegant şi viclean al Fu-Cang-Long Triad, cea mai periculoasă bandă din China. Inspectorul Lee este desemnat să rezolve acest caz, spre disperarea lui Carter, care este prins fără voia sa în aceste evenimente simţind că planurile de vacanţă i se duc pe apa sâmbetei. Pentru Lee, acest caz are o însemnătate aparte deoarece Ricky Tan fusese cândva partenerul tatălui său în cadrul poliţiei din Hong Kong jucând un rol direct în moartei tatălui său. În timp ce autorităţile din Hong Kong şi Statele Unite îşi dispută jurisdicţia acestui caz, Lee împreună cu recalcitrantul Carter pornesc pe cont propriu o investigaţie pentru a da de urmele lui Tan. Însă de această dată este rândul detectivului Carter să se simtă precum peştele pe uscat, Lee având acum ocazia de a-l învăţa câteva lecţii în ţara sa natală (după cum Lee îi spune lui Carter în engleza sa stâlcită, “în Hong Kong, eu sunt Michael Jackson, iar tu eşti Toto”). Însă în stilul său inimitabil, guralivul Carter are şi el câteva lucruri să-i înveţe pe localnici!

Pe măsură ce Lee şi Carter conduc o urmărire rapidă a lui Ricky Tan şi a bandei sale, încercând să localizeze matriţele preţioase utilizate la tipărirea banilor falşi, ei întorc pe dos o diversitate de localuri din Hong Kong, printre care un bar cu karaoke – Ora de vârf 2 – Rush Hour 2 – unde Carter învaţă clientela formată din gangsteri cum să cânte versiunea finală a melodiei clasice “Don’t Stop ‘Till You Get Enough” – sala de masaj numită Cerul pe pământ şi o petrecere pe yahtul lui Tan aflat în croazieră pe apele portului Victoria.

În drumul lor in Ora de vârf 2 – Rush Hour 2, ei trebuie să se lupte cu mâna armată a lui Tan, frumoasa criminală Hu Li (ZHANG ZIYI), care a captivat publicul spectator cu rolul ‘Jen Yu’ în filmul distins cu premiul Oscar, Crouching Tiger, Hidden Dragon – Tigru şi dragon), patronul miliardar al hotelului şi asociatul principal al lui Tan, Steven Reign (interpretat de actorul legendar de comedie ALAN KING) şi agenta serviciului secret american fermecătoare, misterioasăp şi aparent coruptă, Isabella Molina (ROSELYN SANCHEZ).