Omul feroviar – The Railway Man (2013) Film Online Subtitrat

Gen: Crima, Drama, Thriller
Producator(i): Frank Cottrell Boyce, Andy Paterson
IMDB: 5.4
Regia: Jonathan Teplitzky
Actori: Nicole Kidman, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Jeremy Irvine

In Omul feroviar – The Railway Man, un ofiţer britanic din Royal Corp of Signals a fost capturat în anul 1942 de către armata japoneză în Singapore şi a fost transferat într-un lagăr de prizonieri din Kanchanaburi – Thailanda, fiind obligat să muncească la construcţia căii ferate dintre Burma şi Siam şi la construcţia podului de pe râul Kwai. Fascinat de trenuri şi căi ferate, Eric Lomax a fost bănuit de spionaj şi predat poliţiei secrete japoneze după ce paznicii au găsit în baraca lui o hartă detaliată a căii ferate la care lucra, fiind torturat inutil din cauza unui translator tânăr pe nume Nagase Takeshi, care îşi propusese să-l distrugă in filmul Omul feroviar – The Railway Man.

loading...

La câteva decenii după încheierea celui de-al II-lea Război Mondial, scoţianul Lomax nu a fost capabil să depăşească traumele psihice cauzate de ororile la care a fost martor pe câmpul de bătălie, dar mai ales de torturile şi umilinţele îndurate în lagăr, iar ura faţă de japonezii care i le-au provocat îl măcina ca un cancer. Căsătorindu-se pentru a doua oară în anul 1983 cu Patricia Wallace, Eric Lomax a găsit în ea alinarea şi sprijinul moral de care avea nevoie pentru a învinge stresul posttraumatic şi pentru a-şi înfrunta temerile şi ura, femeia scriindu-i o scrisoare lui Nagase Takeshi, după ce a aflat că acesta este încă în viaţă, prin care îi solicita să se întâlnească cu soţul ei pentru a-i fi acordată iertarea.

Regizor de film Jonathan Teplitzky rămâne respectabil și imobilizat până la sfârșitul anului, dar performanțele sunt atât de puternic și catharsis final care are loc este atât de palpabilă că se furișează pe tine cu o lovitură strașnică emoțional neașteptat foarte. Aceasta este o adevărată poveste, sau la fel de adevărat ca un film despre viata cuiva poate fi, și este unul care merită spune, cu un unghi pe al doilea război mondial că filmele Omul feroviar – The Railway Man nu oferă prea des.

Ceea ce nu este surprinzător este subtilitatea Colin Firth găsește în joc Eric Lomax, a cărui autobiografie a inspirat “Omul feroviar – The Railway Man”. (Frank Cottrell Boyce și Andy Paterson co-scris scenariul.) Redarea Lomax ca o coajă de foștii săi decenii auto după închisoare lui, Firth este atât liniște distras și cu întreruperi chinuit. De-a lungul carierei sale, în mod repetat, Firth a dovedit el însuși a fi un maestru la dezvăluie în mod constant personajele sale, și modul în Lomax sa revendică în cele din urmă identitatea înainte de a vă bucura unii de răscumpărare este amestecând ușor.

Lomax constata in Omul feroviar – The Railway Man, de asemenea, unele momente trecătoare de bucurie tentativă cu iubirea vietii lui, pe care el întâlnește la vârsta de mijloc: soția sa, Patti, jucat de Nicole Kidman într-un rol subscrise. Kidman este un fel de fermecător la început ca ea flirteaza cu și se îndrăgostește de Firth. Dar, în cel mai scurt timp, ea a retrogradat la servind ca sotia ochii plini de lacrimi, ascult ce sa întâmplat cu soțul ei și șoptindu răspunsurile șoc și tristețe.

În dispozitivul de încadrare enervant care clipește înainte și înapoi în timp mult prea des, vedem Lomax și Patti întâlni drăguț pe un tren. Anul este 1980, în nordul Angliei. El este nerdy, Tweedy, grăbit. Ea este prim, ascuțit, gata. E un expert în trenurile de un “entuziast”, pentru a folosi cuvântul său. E un fost asistentă. Ambele sunt în flux și în mod clar un pic fragil. În timp ce vânt modul lor de-a lungul filmului Omul feroviar – The Railway Man, coastei engleză și scoțiană, el scade sfaturi mici despre diverse linii de tren și trivia pe orașele care estompează trecut ei. E vorbăreț și fermecător în răspuns.