Oglinzi malefice – Mirrors (2008) film online subtitrat

Regia: Alexandre Aja
Actori: Paula Patton, Erica Gluck, Cameron Boyce, Aida Doina, Darren Kent
Anul: 2008
Gen: Mister, Groaza
Durata: 110 minute
IMDB: 6.2

De la regizorul filmului “The Hills Have Eyes” vine Oglinzi malefice, terifianta poveste a unui fost politist frământat care trebuie să-şi salveze familia de un rău de neimaginat care foloseşte Mirrors ca portal ca să intre în casa lor. Ben Carson (KIEFER SUTHERLAND) a avut parte şi de zile mai bune. A trecut aproape un an de când volatilul detectiv a fost suspendat din NYPD pentru împuşcarea altui ofiţer sub acoperire, un accident care l-a costat nu numai slujba, ci a alimentat alcoolismul şi mania, lucru care l-a îndepărtat de soţie şi copii, ajungând să doarmă pe canapeaua sorei sale, în Queens.

loading...

Disperat să-şi refacă viaţa şi să reînnoade legătura cu familia, in “Mirrors”, Carson îşi ia o slujbă ca paznic de noapte la ruinele magazinului universal Mayflower. Ceea ce a fost cândva un simbol al prosperităţii şi grandorii se află acum într-un stadiu de degradare, cufundat în întuneric, ca o epavă ruginită, distrusă de un incendiu uriaş care a devorat numeroase vieţi inocente. În timp ce Carson patrulează printre rămăşiţele obscure şi carbonizate ale magazinului, începe să observe ceva sinistru la oglinzile ornamentale care împodobesc pereţii din Mayflower. Reflectate în sticlele gigantice, sunt imagini terifiante ce-l uimesc pe Carson din filmul Mirrors.

În afară de faptul că proiectează imagini oribile din trecut, Oglinzi malefice par să manipuleze şi realitatea. Când Carson îşi vede propria reflexie torturată, suferă efectele fizice ale viziunilor sale. Dintr-o dată, fostul poliţist frământat se trezeşte că se lupta cu proprii demoni şi cu cei care i-au răpit reflexia, chinuindu-l cu convulsii, sângerări spontane şi chiar sufocare. Sora lui înţelegătoare, dar sceptica in Mirrors, Angela (AMY SMART) respinge aceste bizare “coşmaruri” ca pe o consecinţă a stresului şi vinei resimţite din cauza accidentului, dar soţia sa, Amy (PAULA PATTON), examinator medical practic în cadrul NYPD, e mai puţin iertătoare. Comportamentul tot mai haotic al soţului ei o sperie, îndepărtându-i şi mai mult familia, şi se teme că asta le pune copiii în pericol.