O poveste de Crăciun – A Christmas Carol (2009) Film Online Subtitrat


Regia: Robert Zemeckis
Actori: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth
Anul: 2009
Gen: Animatie, Drama, Familie, Craciun
IMDB: 6.8


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis O poveste de Crăciun – A Christmas Carol

O poveste de Charles Dickens despre un bătrân avar care trebuie să întâlnească fantomele Crăciunului trecut, Prezentului și Viitorului apropiat, pentru a-l ajuta să reînvie bunătatea din inima lui rece. Fantomele îi amintesc faptul că s-a obișnuit să fie un om morocănos, dar și consecințele refuzului de a se strădui să devină un om mai bun. În apropierea Crăciunului, cea mai veselă zi a anului, Scrooge își dă seama de contrastele personalității sale. Jim Carrey joacă patru roluri diferite în această nouă versiune a filmului “A Christmas Carol”.

Ineputul e bunicel (am savurat primele 30 de min) apoi incepe sa pluteasca in deriva pana la final, care intra ex abrupto in ecuatie. Transformand filmul intr-o posirca perfect steril/indigesta. E de admirat intr-o anumita masura atentia la detalii care uneori da senzatia de compensare a lipsei de idei. Ca sa revin la comparatia cu burton, lui zemeckis ii lipseste profunzimea, introspectia si stilul inconfudabil original. Nimeni, repet NIMENI in afara de burton nu stapaneste acest stil…

Zemeckis nu mai este ce a fost. Si poate acest lucru se datoreaza, in parte, interesului sau central pentru efecte, pentru 3D, pentru vizual cu deosebire, interes care, solicitand eforturi si timp, poate inabusi latura emotionala, latura spirituala chiar a unui film, precum si evidentierea profunzimii, a zbuciumului unui personaj sau a mai multora. Iar cand incerci sa reinnoiesti minunata opera dickensiana „A Christmas Carol” in mintile publicului este o greseala fatala sa sublicitezi aspectele mentionate mai devreme in favoarea delectarii analizatorului vizual al spectatorului. Iar asta este, in mare, ceea ce a facut Zemeckis in acest film de animatie.


Trailer O poveste de Crăciun – A Christmas Carol