Masca lui Zorro – The Mask of Zorro (1998) Film Online Subtitrat

Regia: Martin Campbell
Actori: Catherine Zeta-Jones, Anthony Hopkins, Antonio Banderas
Anul: 1998
Gen: Actiune, Aventura, Comedie
Durata: 136 minute
IMDB: 6.7

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

De două ori nominalizat la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film Masca lui Zorro – The Mask of Zorro al anului 1999 și cel mai bun actor într-un rol principal (Antonio Banderas), filmul prezintă aventurile unuia dintre cei mai îndrăgiți eroi din toate timpurile: spadasinul Zorro, campionul absolut al luptei împotriva tiraniei.

Don Diego de la Vega (Anthony Hopkins), originalul Zorro, este capturat și încarcerat de către dușmanul său de moarte, Don Rafael Montero, după ce i-a fost ucisă soția, iar fiica i-a fost răpită de adversar și crescută de acesta ca și cum ar fi fost propriul său copil din filme online Masca lui Zorro – The Mask of Zorro. Douăzeci de ani mai târziu, Zorro reușește să evadeze din închisoare și pune la cale un spectaculos plan de a-și recupera fiica, dar și de a-și continua nobila misiune. El îl inițiază pe tânărul Alejandro Murietta în arta mânuirii spadei, transformându-l pe tânărul mexican într-un nou Zorro, care va câștiga nu numai confruntarea cu diabolicul Don Rafael, ci și grațiile frumoasei fiice a lui Don Diego.

Inițial, Anthony Hopkins a refuzat să interpreteze rolul lui Don Diego din cauza unor dureri îngrozitoare de spate in Masca lui Zorro – The Mask of Zorro. Însă o operație cu laser l-a ajutat să-și revină și să poată accepta rolul. Personajul Zorro, conceput ca fiind de origine spaniola, nu a fost niciodată interpretat de un actor spaniol. Antonio Banderas este primul actor spaniol care portretizează celebrul personaj. Însă ca o ironie, noul Zorro este, în acest film, de origine mexicană.

Filmul Masca lui Zorro – The Mask of Zorro învie un caracter prima jucat în filme mute cu Douglas Fairbanks Sr., și din nou la TV în 1950 de către Guy Williams, și l-au lansează în ceea ce producătorii fără îndoială speră că va fi o serie. Director, Martin Campbell, a făcut imaginea Bond “Golden Eye”, și într-un sens “Masca lui Zorro” este o imagine Bond călare: Exista personajul negativ megalomanice, planul de a prelua în lume (sau, în acest caz, California), formarea de erou, intrarea bold în lume socială inamicului, romantismul cu fiica vitrega tipul rău, iar cascadoriile senzaționale. Exista chiar întotdeauna popular situația în care eroul și fata începe într-o luptă de moarte și sfârșesc în brațele celuilalt.

Toate acestea acțiune din Masca lui Zorro – The Mask of Zorro este stabilit în Mexic și California, ca a fost în prima jumătate a secolului al 19-lea, atunci când răul Don Rafael Montero (Stuart Wilson) norme terenului, alege țărani la întâmplare pentru a fi împușcat de către un pluton de execuție, și câștigă vrăjmășia omului mascat misterios Zorro.

Într-o configurație de deschidere, Masca lui Zorro – The Mask of Zorro întrerupe o ucidere publice, inspiră din populație, și scapă din nou în fericire domestică. El este jucat de Anthony Hopkins, care, în timpul zilei identitatea sa ca Don Diego de la Vega are o soție frumoasă și copil. Dar Don Rafael invadează casa lui, oamenii lui trage soției, Don Diego este închis, iar Don Rafael ridică fiica ca fiind a lui.

Douăzeci de ani trec, și începe povestea centrală a filmului Masca lui Zorro – The Mask of Zorro. Aceasta implică o arici strada cu numele lui Alejandro, odată imprieteneste cu Zorro, acum crescut într-un bandit jucat de Antonio Banderas. Alejandro si Don Diego, acum în vârstă și gri, se întâlnesc și își unesc forțele, iar Don Diego trenuri tinerii de a moșteni legenda lui Zorro. “Tu știi cum să folosească asta?” bătrânul cere, arătând spre sabie cea mai tinere. “Da”, spune el, “punctul de trece în celălalt.” Ah, dar nu este la fel de simplu ca și după lecții în garduri, echitație, lupte corp la corp și arte de swinging din frânghii și somersaulting în afara oricărui pericol, omul în vârstă crede cel mai mic ar putea fi gata să zădărnicească vechi planurile don lui Rafael. Există doar o singură lecție finală din Masca lui Zorro – The Mask of Zorro: “Trebuie să te învețe ceva care este complet dincolo de dvs. ajunge – farmec.” Planurile don Rafael au maturizat acum: A acumulat o avere în aur din minele de secrete pe teren mexican, iar acum vrea să folosească aurul pentru a cumpăra California din Gen. Santa Ana, care are nevoie de bani pentru a finanta razboiul impotriva Statelor Unite. Având în vedere că aurul este într-adevăr Santa Ana, aceasta este un plan genial – în cazul în care Don Rafael poate scoate. Ca complot bogat desfasoara, noul tineri Zorro, deghizat ca un nobil spaniol, se infiltrează cerc social Don Rafael, iar florile de dragoste între noul venit și frumoasa fiică, Elena (Catherine Zeta-Jones) in Masca lui Zorro – The Mask of Zorro.