Marea despărţire – The Long Goodbye (1973) film online subtitrat

Regia: Robert Altman
Actori: Elliott Gould, Mark Rydell, Henry Gibson, Warren Berlinger, Enrique Lucero
Anul: 1973
Gen: Crima, Drama, Thriller
Durata: 112 minute
IMDB: 7.7

loading...

Robert Altman “Marea despărţire” (1973) atacă film noir cu trei dintre instrumentele sale cele mai prețuite: capricios, spontaneitate și narativ perversitate. El este întotdeauna cel mai tineresc al directorilor, și aici el ne dă cel mai mic dintre Filip Marlowes, ochiul privat ca un băiat Hardy. Marlowe ascunde în tufișuri, pokes nasul împotriva o fereastră, se plânge ca un copil răsfățat, și se execută după o mașină condusă de eroina sexy, strigând “Doamna Wade! ! D-na Wade “ca o contrapondere, filmul “Marea despărţire” conține două acte uimitoare de violență; amândoi ne prin surprindere, și nici nu este în original Raymond Chandler romanului.

Altman a început cu un scenariu de Leigh Brackett, scriitorul legendar al “The Big Sleep” (1946), cel mai mare dintre multele filme inspirate de Marlowe. Pe care o sa co-scenaristul a fost William Faulkner. Există o poveste celebru care au cerut Chandler care a ucis unul dintre personajele (sau a fost sinucidere?). Răspunsul lui Chandler: “. Nu știu” Există un semn de faptul că, în “The Long Goodbye”, atunci când un personaj care a fost ucis în cartea se sinucide în film “Marea despărţire”.

Desigur, teren de “The Long Goodbye” este un labirint nu este ușor negociabil. 1,953 romanul lui Chandler conduce Marlowe într-un web de înșelăciune atât de complex ar putea numi arbitrară. Cartea nu este despre o poveste, ci despre codul de un ochi privat într-o lume coruptă. Este vorba despre starea de spirit, stilul personal, și limba. În adaptarea ei, Brackett haldele secvențe din Chandler, adaugă o parte din ei (ea trimite Marlowe în Mexic de două ori), reassigns crime, și face aproape imposibil pentru a urmări un geamantan plin cu bani un mafiot de.