Lumina de la marginea lumii – The Light at the Edge of the World (1971) film online subtitrat

Regia: Kevin Billington
Actori: Kirk Douglas, Samantha Eggar, Aldo Sambrell, Fernando Rey, Luis Barboo
Anul: 1971
Gen: Aventura, Drama, Fantezie
Durata: 120 minute
IMDB: 5.6/10 din 626 voturi

loading...

Este anul 1865. Will Denton (Kirk Douglas) este un miner american ros evadeze un trecut tulbure. Izolare cautat pentru două motive – pentru a repara inima rupt după o poveste de dragoste eșuat în timpul California Gold Rush, și, de asemenea, să scape de pedeapsa, dupa ce a ucis un om într-un schimb de focuri – Denton tinde un far singuratic și izolat cu un echipaj minim de trei bărbați, însuși inclus in Lumina de la marginea lumii.

Farul sta pe o insulă stâncoasă fictiv împodobit cu multe pesteri sculptate de valuri crashing ale Oceanului Atlantic; este totuși stabilit în locația geografică a arhipelagului Tierra del Fuego la vârful de sud a Americii de Sud. Înainte de construirea Canalului Panama, in Lumina de la marginea lumii, în apele din largul Capului Horn au, probabil, cele mai aglomerate și mai bogate căile navigabile din lume (toate de transport între Europa și coasta de vest a Americii a trebuit să merg în jurul Capului) și, prin urmare, foarte profitabile.

Denton este mulțumit să se retragă din lume și să fie departe de problemele de civilizație, și repede se adaptează la noul său supraveghetor, bătrân câine mare Argentina Capitanul Moriz (Fernando Rey) și asistentul său tineresc și nevinovat Felipe. O încărcătura navei de pirati complet malware și sadice apar, crima oricine pot găsi, și stinge lumina. Ele sunt distrugatoare, tâlhari care induc în eroare nave în roci pentru a prada marfă și prada asupra victimelor. Liderul lor Capitanul Jonathan Kongre (Yul Brynner) este un demon diabolic, cu o fațadă seducatoare si carismatic.

Denton ascunde în peșteri și între rocile, ascuns de pirații. El salvează supraviețuitor epavă italian Montefiore din masacru pirati “, și împreună au ducă un război de tactici de gherilă împotriva Kongre și ucigași lui. Kongre rupe propria regulă prin menținerea o viață captivi – o englezoaică frumoasă pe nume Arabella (Samantha Eggar).

Montefiore este capturat în timp ce crearea unui diversiune pentru o încercare de a salva Denton Arabella, care totuși optează pentru restul cu Kongre. În ziua următoare, Kongre are Montefiori jupuit viață pe nava lui, încercând să atragă Denton din ascunzătoare, in filmul Lumina de la marginea lumii, dar Denton șutează Montefiori de departe. Înfuriat, Kongre dă Arabella oamenilor săi și retrage la far. Denton utilizează tun piraților “să se scufunde nava lor, împreună cu toate pirații excepția Kongre. Finalul filmului este o confruntare între singurii doi supraviețuitori rămase de pe insula, Denton și Kongre.