Lovitură de stânga – Southpaw (2015) film online subtitrat

Regia: Antoine Fuqua
Scenariu: Kurt Sutter
Actori: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Oona Laurence
Anul: 2015
Gen: Actiune, Drama, Sport
IMDB: 7.8

loading...

In filmul “Lovitură de stânga – Southpaw”, campionul de box Billy Hope (Jack Gyllenhaal) ajunge la apogeul carierei sale. Are o casă luxoasă, o soție care-l spijină în plan profesional (Rachel McAdams) și o fiică (Oona Laurence) care-l admiră. Impulsivitatea și mândria sa vor provoca însă o tragedie care îi va destrăma familia și îl va face să piardă prim planul scenei sportive. După ce impresarul său (jucat de rapperul 50 Cent) îl abandonează, Billy Hope încearcă să revină în ring și să recâștige respectul fiicei sale cu ajutorul veteranului antrenor Titus ‘Tick’ Wills (Forest Whitaker).

De la primele informații aflate despre “Lovitură de stânga – Southpaw” am fost foarte interesat de film. Îmi place mult de Jake Gyllenhaal și de la “Donnie Darko” tot sunt cu ochii pe el. Primul trailer la “Southpaw” a fost un pic derutant dar am putut să-mi dau seama că va fi un film cu box (și ceva dramă) în care Jake arată complet schimbat fizic față de “Nightcrawler”, film tot cu el, lansat în 2014 unde era uscăţiv. Am aflat apoi și de implicarea în acest proiect și revenirea lui Eminem pe scena muzicală, lucru care, de asemenea, îl așteptam cu nerăbdare. Ultimele filmele ale lui Antoine Fuqua, regizorul acestei pelicule, au fost mediocre spre bune, deci la partea de regie mă așteptam să fie bun.

“Lovitură de stânga – Southpaw” ne aruncă în ring din primele minute de film unde Billy Hope (Jake Gyllenhaal) este într-o formă de milioane, cu un stil foarte ofensiv, și-și doboară adversarul prin K.O. încă din ruda a 10-a păstrându-și titlul de campion la categoria mijlocie. În afara ringului, soția sa Maureen Hope (Rachel McAdams) și Jordan Mains (50 Cents) îl susţin și sunt de nelipsit la meciurile sale. Ni se arată constant că cei doi Hope au și o fetiță, Leila Hope (Oona Laurence) care-i așteaptă acasă.

Ni se prezintă viața de lux a familiei Hope și cât de mult ține Billy la “fetele” sale. Este un soț perfect și un tată care încearcă să fie lângă fiica sa cât mai mult posibil. Aflăm că Billy și Maureen provin din orfelinate, iar Billy a avut un trecut violent, dar acum este pe calea cea bună. Pe corpul lui Billy, prin tatuajele sale și condiția fizică excelentă, ne facem o idee despre dedicarea sa pentru familie și dragostea pentru box. În dreptul inimii are tatuat numele fiicei sale, iar pe cele două arme nemiloase, brațele sale, sunt tatuate cuvintele “Familie” și “Luptător” – cele două cuvinte cheie ale filmului. Pe ceafă va apărea, pe parcursul filmului “Lovitură de stânga – Southpaw”, un alt tatuaj.