Lebăda neagră – Black Swan (2010) film online subtitrat

Regia: Darren Aronofsky
Actori: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Janet Montgomery, Toby Hemingway, Sergio Torrado
Anul: 2010
Gen: Drama, Thriller
Durata: 108 minute
IMDB: 8.1/10 din 301508 voturi

loading...

Darren Aronofsky “Lebăda neagră” este o melodramă full-alezaj, a declarat cu o intensitate pasională, glorios și întunecat absurd. Se centrează pe un spectacol de Natalie Portman, care nu este nimic scurt de eroic, și reflectă conflictul dintre bine și rău în balet de Ceaikovski “Lebăda neagră”. Este un lucru să te pierzi în arta ta. Balerina Portman a pierde mintea ei. Totul despre balet clasic se pretează la exces. Forma de arta este unul dintre mare gest, de iluzia de triumf asupra realității și chiar forța de gravitație. Cu toate acestea, cere de la interpreți de ani de perfectionism riguroase, un fel de pregătire fizică și mentală, care are ascendent asupra vieții normale. Acest conflict între ideal și realitate este consumatoare de Nina Sayers, personajul lui Portman.

Viața ei a fost dedicată de balet. A fost că în întregime alegerea ei? Mama ei, Erica (Barbara Hershey), a fost o dansatoare dată, iar acum dedica viata ei pentru cariera fiicei sale. Ele împărtășesc un apartament mic care se simte, uneori, ca un refugiu, uneori ca o celulă. Ei îmbrățișează și palavrageala ca surorile. Ceva se simte bine. Nina dansează într-o companie de la Lincoln Center din New York, condus de Thomas Leroy autocratic (Vincent Cassel). La îndemâna eul este sugerată de sezon actual, care va “Reimage” clasice.

După ce a aruncat de pe fosta sa balerină prima și iubitor, Beth MacIntyre (Winona Ryder), el este acum audiții pentru un nou plumb. “Lebăda neagră” necesită avantajul de a juca roluri opuse. Nina este în mod clar cel mai bun dansator de Swan White. Dar Thomas găsește o prea “perfect” pentru Black Swan. Ea dansează cu tehnica, nu se simte. Filmul Lebăda neagră pare a fi de-a lungul liniilor de desfășurare, care pot fi anticipate: Nu e tensiune între Nina și Thomas, și apoi Lily (Mila Kunis), o nouă dansatoare, vine de la Coasta de Vest. Ea este tot Nina, nu este: bold, vrac, încrezător. Ea fascinează Nina, nu numai ca un rival, ci chiar ca un model de rol. Lily este, printre altele, o ființă în mod clar sexual, și bănuim Nina nu poate să fi fost o dată, să nu mai vorbim culcat cu un bărbat. Pentru ea, Lily reprezintă o provocare și o mustrare personal.

Toma, fiara, este bine cunoscut pentru a avea afacerile cu dansatorii lui. A jucat cu intimidarea aroganță de Cassel, el are în mod clar planurile de virginal Nina. Acest lucru creează o criză în mintea ei: Cum poate sa se elibereze de perfecțiunea tehnică și reprimarea sexuală forțată de mama ei, în timp ce restul de loiali relația lor incestuoasă psihologic?