Labirintul Încercările focului – Maze Runner The Scorch Trials (2015) film online subtitrat

Regia: Wes Ball
Scenariu: T.S. Nowlin, James Dashner
Actori: Thomas Brodie-Sangster, Dylan O’Brien, Kaya Rose Humphrey, Ki Hong Lee, Aidan Gillen
Anul: 2015
Gen: Actiune, SF, Thriller
IMDB: 7.1

loading...

Acțiunea din “Labirintul Încercările focului – Maze Runner The Scorch Trials” începe exact de unde ne-a lăsat prima parte. Thomas, alături de ceilalți care au reușit să scape din labirint, se trezește în elicopter, din cauza focurilor de armă și a țipetelor și este dus într-un loc în care alți supraviețuitori ai labirintelor ar trebui să fie ținuți în siguranță și departe de WCKD (RAU), dar și de către cei infectați de Văpaie, boala misterioasă la care tinerii sunt imuni. Ca să nu vă dau prea multe detalii, voi spune doar că protagoniștii ajung să evadeze și să descopere lumea distrusă de afară. Aici filmul “Labirintul Încercările focului – Maze Runner The Scorch Trials”, SF, se transformă într-un horror de toată frumusețea. Se pare că cei infectați de Văpaie nu mor, ci se transformă în zombi înfiorători, numiți Cranks, înfometați și rapizi.

Norocul lui Thomas este că aceste creaturi par să fie active doar noaptea, stând ascunse în timpul zilei, așa că echipa ajunge, într-un final, la destinație: un grup de rebeli care ar putea să îi ajute pe tineri. Spre final filmul aduce o răsturnare de situație, dar una destul de previzibilă, și se termină la fel ca primul, adică în coadă de pește. Filmul “Labirintul Încercările focului – Maze Runner The Scorch Trials” este tot presărat cu acțiune și a reușit să mă țină, de la început până la sfârșit, în suspans, lucru pe care l-am apreciat. Scenele de horror sunt alternate cu alte conflicte, așa că nu este un film de la care să pleci cu senzația că nu vei mai dormi bine la noapte. E un mix foarte bun de blockbuster, SciFi și horror.

Jocul actorilor nu este de Oscar, dar nu e nici rău, iar la cât de antrenante sunt scenele, nu prea ai să dai mare importanță acestui aspect. Efectele speciale sunt bune și, în calitate de fan al curentului zombi, pot să apreciez și cum au fost gândiți aceștia. Există câteva găuri în scenariu care nu mi-au plăcut, dar nu sunt majore, și niște replici care te fac să te îndoiești de inteligența protagoniștilor uneori. Una peste alta, filmul “Labirintul Încercările focului – Maze Runner The Scorch Trials” este mai bun decât prima parte și vă recomand să-l vedeți. Chiar și cei care nu au văzut prima parte se pot bucura de el, deoarece reia toate informațiile importante, lucru care îl transformă într-o producție de sine-stătătoare.