LA Confidential (1997) Film Online Subtitrat

Regia: Curtis Hanson
Actori: David Strathairn, Kim Basinger, James Cromwell, Guy Pearce, Graham Beckel, Russell Crowe, Kevin Spacey
Anul: 1997
Gen: Crima, Drama, Mister
Durata: 138 minute
IMDB: 8.3

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

Filmul LA Confidential reda atmosfera anilor 50 din metropola americana, dominata de celebritati ale Hollywood-ului, reviste de scandal, coruptie si crima organizata. L.A. Confidential depaseste sfera filmelor LA Confidential politiste prin cele trei personaje aduse in prim plan care ajung sa lucreze impreuna pentru ca sunt in primul rand oameni si apoi politisti. Diferentele dintre cei trei sunt relevate inca de la inceput prin prezentarea separata a fiecaruia.

Bud White (Russell Crowe) este politistul dur, justitiarul care aplica mijloace mai putin ortodoxe. El ii pedepseste mai ales pe agresorii de femei iar superiorii sai il folosesc pentru misiuni care necesita muschi, nu neaparat creier. Totusi White nu se impaca cu rolul sau in politie si si-ar dori sa lucreze ca un detectiv adevarat din LA Confidential.

loading...

Jack Vincennes (Kevin Spacey) este politistul vedeta cunoscut ca Hollywood Jack sau The Big V din filmul LA Confidential. Este departe de a fi un profesionist adevarat, reputatia sa fiind construita cu ajutorul unui serial de televiziune in care este intruchipat de un actor dar mai ales prin revista de scandal Hush-hush, al carei director ii vinde ponturi extraordinare.

In LA Confidential, Edmund Exley (Guy Pearce) este un tanar ambitios, al carui tata a fost la randul sau politist, si inca unul celebru. Exley este un maestru al vorbei asemeni unui politician demagog. Pentru el este importanta promovarea cu orice pret, fiind dispus la compromisuri mai putin favorabile pentu colegii sai de breasla.

Motivele pentru care au intrat in politie difera de la unul la altul. Mama lui White a fost omorata in bataie si asa se explica predilectia sa pentru cei care bat femeile. Tatal lui Exley a fost impuscat de 6 ori de un hot de posete care a ramas neidentificat dar Exley vorbeste de el folosind numele Rollo Tomasi. Tanarul politist isi doreste sa-i prinda pe toti cei care cred ca pot scapa cu mana curata. Singurul fara un motiv serios este Vincennes, acesta neamintindu-si ce l-a determinat sa urmeze aceasta cariera. Desi diferiti si fara a fi prieteni, cei trei ajung la un numitor comun.

Un caz este declarat inchis dar felul in care a fost rezolvat ridica multe semne de intrebare. Dintr-un instinct pur omenesc, ei ajung sa conlucreze fara a-si da seama la inceput in filme online LA Confidential.

Filmul LA Confidential este presarat cu personaje foarte variate: un capitan de politie corupt (James Cromwell), directorul unei reviste de scandal (Danny DeVito), o prostituata de lux (Kim Basinger) si un miliardar misterios (David Strathairn), toate contribuind la inchegarea actiunii, o actiune complicata la prima vedere dar foarte bine inlantuita si redata.