Jurnalul – The Notebook (2004) film online subtitrat

Regia: Nick Cassavetes
Actori: Rachel McAdams, Sam Shepard, Gena Rowlands, Tim Ivey, Starletta DuPois
Anul: 2004
Gen: Drama, Romantic
Durata: 123 minute
IMDB: 7.9/10 din 209365 voturi

loading...

“Jurnalul” reducerile Notebook între aceleași cuplu la două sezoane în viața lor. Noi le vezi în urgența tineri dragoste, iar apoi le vom vedea ca oamenii vechi, ea dispărând în umbră de Alzheimer, el fermi în dragostea lui. Aceasta este personalizat în fiecare zi pentru a citi cu ea de la un notebook care spune povestea de modul în care s-au întâlnit și a căzut în dragoste și cu care se confruntă obstacole în calea fericirii lor. Uneori, spune el, în cazul în care numai pentru câteva minute, o parte nori și ea este în măsură să-și amintească cine este și cine povestea este despre.

Cu totii dorim Alzheimer ar putea permite astfel de momente. Pentru un timp, în primele etape ale bolii, o face. Dar când cortina coboară, nu există niciodată un alt act și jocul este de peste. “Jurnalul” este o fantezie sentimental, dar astfel de fantezii nu sunt dăunătoare; spunem noi povești în fiecare zi, pentru a face viața mai suportabilă. Motivul pentru care am plâns în timpul “Vorbe de alint” nu a fost pentru că mama era pe moarte, ci pentru că ea a fost dat posibilitatea de a despărțire demnă și lucidă, cu copiii ei. În viața este mult mai probabil să fie durere, droguri, regret și disperare.

Iubitorii sunt numite Allie Nelson și Noah Calhoun, cunoscut sub numele de Duke. Ca oameni vechi acestea sunt de jucat Gena Rowlands și James Garner. Oameni tineri, de Rachel McAdams și Ryan Gosling. Performanțele sunt potrivite pentru materialul, respectând pasiunea de la începutul și sentimentul de la sfârșitul, dar nu împinge prea tare; există chiar și un moment în care tânărul Noe spune Allie, “Eu nu văd cum e să meargă”, și înseamnă că, și un moment în care Allie se logodită cu un alt bărbat in Jurnalul.