Jocul codurilor – The Imitation Game (2014) film online subtitrat

Gen: Biografie, Drama, Thriller
Producator(i): Andrew Hodges, Graham Moore
IMDB: 8.1
Regia: Morten Tyldum
Actori: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode


Sinopsis The Imitation Game

Benedict Cumberbatch are șanse la Oscar cu interpretarea lui Alan Turing, genialul matematician britanic cu rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial după ce sparge codul Enigma. Reușită ce permite Aliaților să afle planurile de război naziste. Într-una dintre cele mai dureroase răsturnări de imagine ale istoriei, în 1952 lui Turing îi va fi intentat proces pentru vina de a fi homosexual. O nedreptate cu bătaie lungă pentru restul vieții sale.

loading...

Trailer The Imitation Game


Review The Imitation Game

Comparaţiile dintre Sherlock şi Alan sunt de înţeles. Ambele personaje sunt distante din punct de vedere emoţional şi au probleme când vine vorba de înţelegerea celorlalţi şi citirii printre rânduri. Aţi putea să-l acuzaţi pe Cumberbatch că se repetă dacă n-ar fi acea scenă finală care expune o dată şi pentru totdeauna umanitatea din Turing. Din fericire, filmul are parte de o distribuţie uşor de îndrăgit, ce impregnează pelicula cu un simţ activ al umorului şi camaraderiei. Trăsăturile personajelor contrastând plăcut, cu uşurinţă.

„The Imitation Game” nu este nicidecum un film despre război sau tragedie. Ci mai degrabă unul care glorifică realizările extraordinare pe care le-a făcut profesorul Alan Turing pentru istoria omenirii. Decriptarea maşinii Enigma şi scurtarea celui de-al Doilea Război Mondial cu doi ani. Regizat de norvegianul Morten Tyldum, filmul surprinde punctele interesante şi terifiante din viaţa lui Turing.

Este o producţie biografică hollywoodiană tradiţională, scenariul acesteia atingându-şi obiectivele. Condensează firul unui război în două ore, în timp ce vorbeşte despre natura umană îndeajuns de bine ca să mişte publicul. Chiar şi admisele replici siropoase nu mai sună atât de rău atunci când eşti înconjurat de un dialog atât de uşor, ce te captivează.