Iubire – Amour (2012) film online subtitrat

Regia: Michael Haneke
Actori: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, Walid Afkir
Anul: 2012
Gen: Drama, Romantic
Durata: 127 minute
IMDB: 7.8

loading...

“Bătrânețea nu este nici un loc pentru fetițe,” Bette Davis se spune că a spus, și de vârsta mai durează, mai puțin de o fetita, puteți fi. Împușcat de deschidere a lui Michael Haneke “Iubire” prezinta pompieri de rupere într-un apartament elegant din Paris. Nu știm nimic despre cine locuiește aici, și se spune nimic – cu excepția pantomimă, ca unul pompier ține nasul. Într-un dormitor, corpul unei femei în vârstă se găsește în pat, înconjurat de flori deshidratate.

Asta e ceea ce se ajunge la, în cele din urmă, rămășițele pământești și amintirile șterse de frumusete. Dar acest lucru este valabil doar pentru cei din afară, pentru cei morți, pentru pompierii. Pentru cei vii, este minunat să fii membru al publicului. Un alt de fotografii foarte timpurii acest filmului este din punct de vedere pe o scenă, în ceea ce privește publicul, la un recital de pian. Noi nu vedem scena. Subiectul este actul de a privi. Muzica este pasionat, publicul apreciativ, și membrii săi par să știe ce este bine și de ce le place. Ei au câștigat într-o viață privilegiul de a fi în această audiență.

Ce alchimie a atras ochii mei la un anumit cuplu în vârstă din public? Un director poate organiza o lovitură să ne forțeze cum să se uite la ea, dar Haneke aici este în mod deliberat obiectiv. Totuși, am observat aceste două. Ele sunt jucate de Emmanuelle Riva și Jean-Louis Trintignant, atât în ​​prezent cât în ​​80 de ani, și, deși le-am fost giganți ai cinematografului francez de zeci de ani, nu pot spune că le-am recunoscut la această vârstă. Ce trebuie să au atras pe mine au fost anumite calități: auto-posesia, pacea lor interioară, un sentiment că au câștigat dreptul de a fi împreună. Ele sunt Anne si Georges. Învățăm au ​​petrec viața lor performante și de predare muzică. Mai târziu vom învăța că concertul este realizată de un stapan tineri (Alexandre Tharaud), care a fost elev Anne. Într-un sens, ei au adus aceasta frumusete în propriile lor vieți in filmul “Iubire”.