It’s a Wonderful Life (1946) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: O viață minunată
Regia: Frank Capra
Actori: James Stewart, Donna Reed, Frank Faylen, Mary Treen, Thomas Mitchell, Frank Albertson
Anul: 1946
Gen: Familie, Fantezie, Drama
Durata: 130 minute
IMDB: 8.6

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

Acesta a fost cel mai bun lucru care sa întâmplat la “O viață minunată – It’s a Wonderful Life”, aducând bucurie în viața director Frank Capra și stele James Stewart, care a filmul preferat în considerare ambele. Cel mai rau lucru – care a inspirat Stewart să depună mărturie în fața unei comisii a Congresului și Capra de a emite un motiv pat bolnav – este faptul că filmul a fost colorized. Filme din domeniul public sunt atât de lipsiți de apărare pe care le-ar putea reduce o până la a face ponturi ukulele și care ar putea împiedica în mod legal? Și astfel o versiune colorată bătător la ochi – distrugerea puritatea imaginilor clasice alb-alb originale – a fost văzut pe cablu, este disponibil pentru sindicalizare locală și este vândut pe casetă.

Este o mare ironie că versiunea colorată a fost cu drepturi de autor, și așa mai multe statii plătesc o mare pentru drepturile de la o versiune inferioară a unui film It’s a Wonderful Life pe care le-ar putea arăta gratuit în alb și negru. Dacă aș fi un director de local, program de televiziune cu gust și o dragoste de filme, aș afla cand concurent meu a fost de gând să difuzeze versiunea sa colorată, și contra-program cu filmul alb-alb originale, eu mângîiat pentru un serviciu public. Poate că ar putea fi promovate cu un clip de Jimmy Stewart spune Congres, în felul lui inimitabil, “Am încercat să se uite la versiunea colorată, dar a trebuit să-l opri. – Ma făcut să mă simt rău”

loading...

Ceea ce este remarcabil la “It’s a Wonderful Life” este cât de bine le deține în sus de-a lungul anilor; e unul dintre acele filme fără vârstă, cum ar fi “Casablanca” sau “The Third Man”, care îmbunătățește cu varsta. Unele filme, chiar și cele bune, ar trebui să fie văzută doar o singură dată. Când știm cum se dovedesc, au predat mister și recursul lor. Alte filmele pot fi vizualizate de un numar indefinit de ori. Cum ar fi muzica, ele îmbunătățesc cu familiaritate. “O viață minunată” se încadrează în a doua categorie.

M-am uitat la film, din nou, recent, pe splendida ediția laserdisk video din colecția criteriu. Filmul funcționează ca o fabulă puternic și fundamentală, un fel de “It’s a Wonderful Life”, în sens invers: În loc de un om rău vechi fiind scene de fericire arătat, avem un erou care aruncă în disperare.

Erou, desigur, este George Bailey (Stewart), un om care-l face niciodată destul de locul său din filme online It’s a Wonderful Life naștere liniștită din Bedford Falls. Ca un tânăr el visează agitare praful de pe pantofii și care călătoresc în țările îndepărtate, dar un lucru și apoi un alt ține-l la domiciliu – in special responsabilitatea sa de a asociației de economii și împrumut de familie, care este singura picioare lucru între Bedford Falls și lăcomia domnului Potter (Lionel Barrymore), bancherul locală avar.

George căsătorește iubita sa din liceu (Donna Reed, în primul ei rol principal), stabileste pentru a ridica o familie, și ajută jumătate din cei săraci din oraș cumpere case, unde pot ridica propriile lor. Apoi, când unchiul distrată George (Thomas Mitchell) nu găsește niște fonduri bancare timpul sezonului de Crăciun in It’s a Wonderful Life, se pare ca în cazul în care răul Potter va avea drumul său, după toate. George își pierde speranța și apoi medie (chiar fata lui pare să se întunece, deși este încă frumos și roz în versiunea colorată). El disperat, și este în picioare pe un pod gândesc la suicid, atunci când un înger clasa a 2 nume Clarence (Henry Travers) il salveaza si îi arată ceea ce viața în Bedford Falls ar fi fost ca fara el.

Frank Capra nu a intenționat niciodată “O viață minunată”, care urmează să fie catalogat ca o “imagine de Crăciun.” Aceasta a fost primul film It’s a Wonderful Life a făcut după întoarcerea de la serviciu, în al doilea război mondial, și a vrut să fie ceva special – o celebrare a vieții și visele cetățenilor obișnuiți din America, care au încercat cele mai bune au putut să facă ceea ce trebuie prin ele însele și vecinii lor. După ce a devenit poet al omului comun în anii 1930 la Hollywood cu o serie extraordinară de parabole populiste (It’s a Wonderful Life), Capra găsit ideea de” o viață minunată “într-o poveste de Philip Van Doren Stern, care a fost colectarea de praf pe rafturi de studio.