Ip Man (2008) film online subtitrat

Gen: Actiune, Biografie, Drama
Producator(i): Edmond Wong, Chan Tai-Li
IMDB: 8,1
Regia: Wilson Yip
Actori: Donnie Yen, Simon Yam, Siu-Wong Fan

loading...

În anii 1930, Foshan este un hub de arte marțiale chinezești de Sud, în cazul în care diferite școli recruta în mod activ ucenici și concurează unul împotriva celuilalt. Deși Wing Chun comandantul Ip Man este artist martiale cel mai calificat în Foshan, el este modest și păstrează un profil scăzut. Ca un om independent bogat, el se simte nici o nevoie de a accepta orice ucenici și își petrece în loc antrenament zile, întâlniri cu prietenii, și a petrece timp cu familia sa. Cu toate acestea, soția lui este de multe ori resentimente din momentul în care a petrece formare și discutarea arte martiale cu prietenii și colegii. Desi nu un artist marțiale profesionist, Ip Man este respectat în Foshan, datorită abilităților el afișează în competiții, prietenos cu ușile închise, cu masterat locale. Reputația Ip este în continuare sporită atunci când a învinge o, nepoliticos, cu înaltă calificare de Nord chinez maestru al artelor martiale agresiv, Jin Shanzhao, confirmând astfel mândria regionale de stilisti colegi de Sud și altele în Foshan.

Invazia japoneză din 1937 afectează în mod negativ viața tuturor celor din Foshan. Casa Ip este susținut de către japonezi și folosite ca sediul Foshan. Ip si familia sa pierde bogăția lor și sunt forțați să se mute într-o casă decrepit. Disperat să sprijine familia, Ip Man accepta lucra la o mină de cărbuni. Japonez General Miura, care este un maestru de karate, stabilește o arenă în care artiștii marțiale chinezești concura cu stagiarii săi militare. Chinezii câștiga un sac de orez pentru fiecare meci vor castiga. Li Zhao, un fost ofițer de poliție și cunoștință Ip Man lui, este acum de lucru ca un translator pentru japonezi și este de a face oferta de a artiștilor marțiale de lucru la mina de cărbune. Ip la primele scaderi de a participa la meciuri. Cu toate acestea, atunci când prietenul său Lin dispare, el este de acord să ia parte, în scopul de a investiga. El este înfuriat atunci când vede colegi Foshan maestru Liu executat fără milă pentru ridicarea un sac de orez dintr-o victorie înainte după concede într-un al doilea meci împotriva a trei karateka. De asemenea, el vine să înțeleagă că Lin a fost ucis într-o luptă anterioară. Abia putea să conțină furia, Ip Man cere un meci cu zece karateka de la o dată. În ciuda faptului că nu a practicat Wing Chun de la începutul invaziei (în scopul de a conserva ceea ce putina mancare familia sa a trebuit să supraviețuiască), el continuă să-i zdrobească fără milă fiecare dintre ele cu un baraj brutal de măiestrie sale arte martiale, care arată nici unul dintre reținere a expus în angajamente anterioare. Talentul său stârnește interesul Miura, care caută să afle mai multe despre Ip Man și-l văd lupta din nou.

Când Ip Man nu se întoarce la arena, Miura creste nerăbdător și trimite oameni să-l găsească, determinându-Ip să le incapacitatea și du-te în ascuns cu familia sa la casa Li Zhao. Ip vizitează mai târziu prietenul său Chow Ching-Chuen, care detine si conduce o moară de bumbac în Foshan. Chow spune Ip Man care o bandă bandit condus de Jin Shanzhao hărțuiește lucrătorilor săi și încearcă să stoarcă bani de la ei. Ip trenuri muncitorii din Wing Chun pentru auto-apărare. Când bandiții reveni la moara de bumbac, muncitorii lupta înapoi folosind tehnicile pe care le-Ip învățat. Ip se ajunge la jumătatea distanței prin lupta pentru a avea grijă de lucruri personal și învinge Jin Shanzhao, avertizând-i să nu mai hărțuiască din nou muncitorilor.