Întuneric total – Pitch Black (2000) Film Online Subtitrat


Regia: David Twohy
Actori: Vin Diesel, Radha Mitchell, Keith David, Cole Hauser, Claudia Black
Anul: 2000
Gen: Groaza, SF
Durata: 109 minute
IMDB: 7.1


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Întuneric total – Pitch Black

Nava spatiala Gratzner s-a prabusit pe o planeta indepartata. Semnale de S.O.S. continua, indicând cel putin 40 de supravietuitori. Printre ei se afla Riddick (Vin Diesel), un condamnat periculos si inarmat. Planeta e pustie, arida si fara viata. La apusul soarelui, planeta este cufundata in intuneric si apar locuitorii ei. Acum, pasagerii vor trebui sa se teama nu doar de Riddick.

Punct de plecare al unei trilogii, “Pitch Black” prezintă aventurile supravieţuitorilor unei nave cosmice naufragiate pe o planetă deşertică şi neprimitoare în urma unei coliziuni cu o cometă. Pentru a mări şansele de supravieţuire ale grupului este eliberat un criminal periculos pe nume Riddick (Vin Diesel), ce era transportat de navă spre o planetă închisoare. Planeta este luminată de trei sori, dar urmează să aibă loc o eclipsă cu o durată îndelungată ce va face să iasă din ascunzişuri mii de prădători monstruoşi fotosensibili.

Povestea este un amestec SF-horror coerent şi bine articulat, fiind concepută de David Twohy, autor al scenariilor unor filme celebre precum “Alien 3” (versiunea iniţială) (1989), “The Fugitive” (1993) sau “Waterworld” (1995). Filmul, regizat de acelaşi David Twohy, este bine realizat din punct de vedere tehnic, cu multe elemente de suspans şi momente memorabile ce l-au transformat într-un film cult. Bugetul redus a impus totuşi unele rabaturi de la calitate precum efectele vizuale finisate insuficient şi angajarea unor actori mai puţin cunoscuţi şi lipsiţi de experienţă. Deşi începător în domeniul actoriei, Vin Diesel creează un personaj carismatic, devenind repede celebru.


Trailer Întuneric total – Pitch Black