Împăratul muştelor – Lord of the Flies (1990) film online subtitrat

Regia: Harry Hook
Actori: Balthazar Getty, Bob Peck, James Badge Dale, Chris Furrh, Danuel Pipoly, Andrew Taft
Anul: 1990
Gen: Aventura, Drama, Thriller
Durata: 90 minute
IMDB: 6.4

loading...

Lord William Golding a muștelor este, sau folosit pentru a fi, Împăratul muştelor – Lord of the Flies, o discontinue de experiență de lectură adolescente tuturor, o fabulă chinuitoare despre cum copiii obișnuit reveni la sălbăticie atunci când acestea sunt naufragiati pe o insula pustie. Povestea este mai amar astăzi decât a fost odată, în cazul în care numai pentru că evenimentele au loc în fiecare zi pe străzile noastre medii, care sunt mai îngrozitor decât orice mici monstri face unul cu altul pe insula Golding lui.

Când Peter Brook a făcut prima versiune cinematografica a romanului Împăratul muştelor – Lord of the Flies în 1963, cei mai mulți telespectatori, fără îndoială, identificat cu personajul lui Ralph, mic umanistul liberal, în loc de Jack, micul economistul piață liberă. Aceste zile, îmi imaginez publicul sunt împărțite mai uniform.

Dintre toate filmele care striga sa fie refacut, chemarea lui Brook “Împăratul muștelor” este foarte slab, într-adevăr. Dar a fost auzit de Harry Hook și Sara Schiff, care au regizat și scris acest nou și cu anemie Classics versiune a poveștii ilustrate.

Povestea lui Împăratul muştelor – Lord of the Flies este o parabolă, unul simplu, ideal ca subiectul eseuri din clasa limba engleză. Școlari de la o școală privată naufragiat (sau, în noua versiune, avion lor sa prăbușit în mare), și înoată pe o insula pustie, unde trebuie să se descurce singuri. La prima ei rămânem împreună și să acționeze în mod rezonabil, dar apoi au împărți în două tabere: urmașii lui Ralph, care cred în decență și civilizație, și urmașii lui Jack, care vopsea fețele, ascuți sulițele lor și să devină militariști. Disperat de a fi vreodată salvat, băieții merg la război unul cu altul, cu rezultate mortale.

Punerea în scenă a acestei povești Împăratul muştelor – Lord of the Flies este destul de simplă. Copiii se târască pe nisip, hainele lor să crească treptat mai zdrențuită, se aprinde un foc de semnal și apoi lupta peste care se va tinde, ei lupta pentru posesie de cuțit și o pereche de ochelari care pot fi utilizate pentru a începe incendii, și ele beneficiază de liniile de luptă între două tabere lor.

Simțul vizual Hook nu este acută aici; el nu arată sensul spontană de timp și de loc, care a făcut primul său film, “The Kitchen Toto” (1988), atât de convingătoare. Pare mai mult preocupat de a spune povestea decât arată ea, și există prea multe pasaje în care băieții sunt pur și simplu dialog tranzacționare. Fotografia culoare tinde să transforme multe scene în travelogues; Acesta este un film care are nevoie de alb-negru pentru a conține peisajul luxuriant. De “Împăratul muștelor” în sine – șeful putrezire a unui mistreț – nu devine centrul de groază este destinat ca, și sfârșitul surpriză a filmului este oarecum peste înainte de a avea posibilitatea de a fi surprins. Care acționează este muncitor.

Deoarece acest material este atât de evident construit pentru a suporta un mesaj, un film Împăratul muştelor – Lord of the Flies realizat de el va funcționa cel mai în cazul în care se concentrează pe elementele de poveste și permite simbolismul avea grijă de ea însăși. Versiunea lui Hook face nici. Simbolismul este chiar în față și de neratat, iar partea poveste – evenimentele care, în teorie, ar trebui să cauzeze gât pentru a strânge și impulsurile noastre pentru a accelera – este destul de lame. Odată ce ați înțeles ce se va întâmpla (și chiar privitorul care nu a auzit niciodata de carte nu va dura mult timp), există puține surprize. S-a întâmplat.

Recenziile versiunea 1963 film Împăratul muştelor – Lord of the Flies Brook nu au fost stralucitoare (“Semiprofessional brut și neconvingătoare…” – Halliwell, “patch impreuna” – Kauffmann). Dar îmi amintesc că are cel puțin o anumită forță, poate pentru că în 1963 era încă șocant că schoolkids obișnuiți ar putea fi criminali – care au avut semințele răului în ele, și, având în vedere posibilitatea și libertatea de restricțiile a societății, semințe va crește.

Romanul Golding este un fel de fabulă, care ar putea șoca doar cei care cred în onwardness civilizației, așa cum unii au făcut încă în acele zile. La momentul publicării (1954) s-au făcut încercări de a găsi mesaje politice în ea, dar astăzi se pare mai mult ca o profeție trist de ceea ce se întâmplă în cartierele conduse de droguri. Ce săptămână trece fără o altă poveste a unui Ralph împușcat de un Jack?