Idilă de noiembrie – Sweet November (2001) film online subtitrat

Regia: Pat O’Connor
Actori: Keanu Reeves, Charlize Theron, Jason Isaacs, Frank Langella, Liam Aiken
Anul: 2001
Gen: Drama, Romantic
Durata: 119 minute
IMDB: 6.7/10

loading...

Idilă de noiembrie trece pe comportament patologic ca fericirea romantic. Este vorba despre doi oameni bolnavi și răsucite joaca aceste jocuri mentale și numindu-l iubesc. Nu știu cine plăcea mai intens – Nelson, The abrupt omul de anunțuri, jignitoare jucat de Keanu Reeves, sau Sara, martir narcisist Charlize Theron lui. Reeves cel puțin are harul de a se uite intens disconfort în timpul mai multor scene, inclusiv unul care implică un sac plin de bunătăți, pe care le va primi mai târziu.

Filmul Idilă de noiembrie este un remake al unui film 1,968 jucat Sandy Dennis și Anthony Newley și, în cazul în care memoria servește, în același pat într-o fereastră San Francisco Bay, cu toate că acest film este stabilit în San Francisco și cel mai devreme a fost în Greenwich Village. Ambele filme au aceeași vanitate, pe care numai un producător de film venea sa creada: o fata frumoasa are oameni la pat timp de o lună la un moment dat, pentru a încerca să ajute și să le îmbunătățească. “Trăiești într-o cutie, și pot ridica capacul”, explică ea. De ce o lună? “E destul de mult pentru a fi semnificative și suficient de scurt pentru a rămâne departe de necazuri”, spune Sara – greșit în ambele.

Citește mai departe, dacă nu știți deja că are un alt motiv pentru limitele pe termen lung. E pe moarte. În filmul Idilă de noiembrie original boala a fost descris ca fiind “destul de rare, dar incurabile.” Aici avem un alt indiciu, atunci când Nelson deschide cabinet de medicina Sarei și găsește, oh, Nu știu, la o presupunere dur, 598 sticle de pastile. Fata este, evident, overmedicating. Dă-i un colon mare, trimite-o la dezintoxicare, iar filmul este de peste.