Ida (2013) film online subtitrat

Regia: Pawel Pawlikowski
Actori: Agata Trzebuchowska, Agata Kulesza, Dawid Ogrodnik
Anul: 2013
Gen: Drama
Durata: 80 minute
IMDB: 7.4

loading...

A debutat la inceputul acestui an, la Lincoln Center si acum pe un turneu national, seria 21-film “Capodopere ale polonez Cinema Ida” poartă dovada uimitoare strălucirea nu numai un cinema național mai ales fecund, dar o întreagă epocă de aceasta filmare-numesc de aur vârsta de film Ida de arta. Ca Martin Scorsese, care a curatoriat serie și a cărui Fundația Film condiția restaurări sale digitale curat, a remarcat, perioada acoperă (aproximativ anii ’50 prin anii ’70) a fost unul dintre realizari extraordinare în multe părți ale lumii cinematografică, o mare marca -apă care crește tot mai orbitor în retrospectivă.

Ida este Amplasat în Polonia din 1962 și este compus din imagini alb-negru auster superbe, Pawel Pawlikowski lui “Ida” ar putea potrivi chiar în seria “Capodopere”, evocând așa cum se întâmplă de filme, de la “Vrăjitorii inofensivă” Andrzej Wajda lui Jerzy Kawalerowicz lui “Mama Joan Îngerilor “(ambele 1960). Dar asta nu este de a sugera că este o intoarcere sau un exercițiu de nostalgie cinematografică. Nituire, original și incredibil de realizat pe fiecare nivel, “Ida” ar fi o capodoperă în orice epocă, în orice țară.

Oarecum ironic, regizor și co-scenarist Pawlikowski nu poate fi considerat un regizor polonez în nici un sens strict. Deși născut în Polonia, a crescut în Marea Britanie și a făcut cea mai mare a operei sale acolo (filmele sale anterioare includ “Summer of Love My” și “Last Resort”). “Ida” reprezintă o casa schimbul regizorul, cel care le-a declarat se bazează pe amintirile, imagini și sunete din copilărie.