Howards End (1992) Film Online Subtitrat


Titlu Romania: Întoarcere la Howards End
Regia: James Ivory
Actori: Anthony Hopkins, Emma Thompson, Vanessa Redgrave
An: 1992
Gen: Drama, Romantice
IMDB: 7.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Parere film Howards End

Filmul este interesant prin aspectele sociale evocate: somajul amplificat in marile orase englezesti, filosofia cinica voit superioara a burgheziei stagnate moral, obiceiuri ale clasei medii care oscileaza in a fi interesata de viata culturala a vremii si decadenta burgheza spre care tinde, conditia femeii inteligente si cultivate prinsa intr-un hatis de evenimente pe care le declanseaza cei apropiati ei si care o culpabilizeaza pana la depersonalizare.

Emma Thompson se descurca in rol gratie felului ei cald, entuziast si uman cu care ii impaca pe toti. Femeia asta nu se dezice deloc, nu-si pierde aceasta prospetime si intensitate a bunatatii ei native nici cand simte dispretul familiei sotului ei, nici cand chiar sotul vine cu interdictii, nici cand alege sa fie alaturi de sora ratacita in aspiratii si vise destramate .E un basm in care , la sfarsit, eroinei i se recunosc meritele si primeste recunoasterea eforturilor ei constante.Vezi, de asta, mai nou, casele regale cauta fete din lumea obisnuita!


Trailer Howards End


Review Howards End

Desi este coproductie americano-engleza, acest film de cinci stele este britanic prin excelenta. Realizat cu un buget modest, a spulberat toate superproductiile in 1992 avand incasari de aproape 26 de milioane de dolari. In prim plan este Emma Thompson, cea mai buna actrita intr-un rol principal in acel an, o femeie de conditie sociala medie care produce un adevarat cutremur in rigida aristocratie edwardiana de la inceputul secolului trecut.

Ea mosteneste cea mai mare parte din averea bancara si proprietatile lui Ruth Wilcox (Vanessa Redgrave) o femeie din inalta societate, pe care si-a facut-o prietena total dezinteresata de banii ei.

Aparitia acestei femei in casta bogatilor se va lasa cu urmari dintre cele mai imprevizibile, unele dintre ele cumplite. Ea va reusi sa rastoarne principiile conservatoare ale unei lumii care-si vede iluzia nemuririi destramandu-se. O lume in care, pana sa apara ea, iubirea trebuia sa se supuna prejudecatilor.

Partenerul Emmei Thompson este Sir Anthony Hopkins, care-si demonstreaza talentul urias in rolul unui industrias la inceput rece si dur. Helena Bonham Carter are de asemenea o prestatie remarcabila, iar toti actorii stapanesc magistral incantatorul accent britanic.