Hotel Grand Budapest – The Grand Budapest Hotel (2014) Film Online Subtitrat


Gen: Aventura, Comedie, Drama
IMDB: 8.1
Regia: Wes Anderson
Actori: Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Edward Norton


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Hotel Grand Budapest – The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes). Un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică. Si ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporții și recuperarea unei picturi renascentiste. Dar și lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruște și dramatice ce afectează viața pe continent.

De multă vreme nu am văzut un film precum “The Grand Budapest Hotel”. Ce prezintă o poveste absurdă inspirată din scrierile lui Franz Kafka, Jaroslav Hašek şi. După cum afirmă producătorii, şi din cele ale lui Stefan Zweig, total diferită de poveştile ce stau la baza filmelor hollywood-iene. Un astfel de tip de umor negru şi o analiză pertinentă a istoriei prin evenimente simple prin care trec personaje simple şi pline de candoare. Dar caricaturale, l-am întâlnit ultima oară în “Obsluhoval jsem anglického krále” al lui Jiří Menzel, dar descinde din creaţiile lui Chaplin.

Anumite aspecte istorice precum fascismul, poliţia militarizată ZZ (asemănătoare cu SS-ul nazist şi cu XX-ul Tomaniei). Invadarea altor ţări în cel de-al doilea război mondial sau instaurarea regimului comunist ce a naţionalizat toate proprietăţile sunt satirizate subtil prin dialoguri sugestive. Si savuroase şi prin relatarea unor evenimente aflate în plan secund al poveştii.

Şlefuit cu fineţe, acest film necesită un nivel înalt de înţelegere a cinematografiei şi de aceea nu este pentru toată lumea. Dacă ai răbdare să-l urmăreşti până la capăt ai să te simţi cuprins cu totul în melanjul de evenimente absurde şi ai să simţi o stare de veselie inexplicabilă.


Trailer Hotel Grand Budapest – The Grand Budapest Hotel