Full Metal Jacket (1987) Film Online Subtitrat

Regia: Stanley Kubrick
Actori: Vincent D’Onofrio, R. Lee Ermey, Stanley Kubrick
Anul: 1987
Gen: Drama, Razboi
Durata: 116 minute
IMDB: 8.3

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Filmul Full Metal Jacket este de aproximativ Vietnam și a fost împușcat pe etape și seturi în aer liber în Anglia. Este unul din filmele de război arată cel mai bine realizate vreodată pe seturi și etape, dar că nu este suficient de bun în comparație cu realitatea minunat de “pluton”, “Apocalypse Now” și “The Deer Hunter”. Cruciale ultimele pasaje ale filmului arata prea des si simt ca filmele al doilea război mondial din studiouri de la Hollywood. Vedem aceleași seturi de atât de multe unghiuri diferite, care după film am putut găsi propria cale în jurul Vietnam lui Kubrick.

Asta nu ar fi o problemă dacă materialul său a făcut seturile irelevant. Nu, mai ales spre sfârșitul filmului Full Metal Jacket. Puteți viziona doar atât de mult imagini a unui om ghemuit în spatele unei bariere, imobilizat de foc lunetist, înainte ca situația să se transformă într-un clișeu cinematografic. Am mai fost aici înainte, în alte filme de război, și ne tot de așteptare pentru Kubrick să răsară o surpriză, dar el nu face niciodată.

loading...

Pasajele de deschidere a “Full Metal Jacket” promit mult mai mult decât filmul în cele din urmă este capabil să ofere. Ei spun povestea unui grup de grunts marine care urmează o formare de bază de pe Insula Paris, iar experiența se reduce la o confruntare între sergentul de artilerie (Lee Ermey) și un inadaptat tubby (Vince DOnofrio), care mai este denumit Gomer Pyle. Acestea sunt cele mai bune două spectacole în film, ceea ce nu recuperează după ce părăsesc scena.

Ermey joaca un caracter în marea tradiție a instructorilor de foraj film, dar cu mare brio și obscenitate uimitor de creație. Toate situațiile în Marină și în război par să sugereze paralelele sexuale pentru el, și unul dintre cele mai bune momente ale filmului are recruții merge la culcare cu puștile și recita un poem de dragoste pentru ei.

În scenă după scenă Full Metal Jacket, este întărită legătura război / sex, și în paralel cu lupta personală dintre Ermey și DOnofrio, care la început nu toate sarcinile în formare de bază și apoi găsește el are o abilitate: El este un trăgător expert . Este probabil ca într-o tabără reală de încărcare DOnofrio ar fi fost dat afară, după o săptămână, dar povestea lui Kubrick îi cere să rămână, și la fel și el, până la confruntarea finală între cei doi bărbați.

În această confruntare, și la mai multe alte momente din film Full Metal Jacket, Kubrick complace closeup lui preferat, o lovitură de un om glowering până la camera de la sprâncenele sub redus. Acest lucru a fost marca vizual în “A Clockwork Orange”, și Jack Nicholson practicat în “The Shining”. Ce înseamnă? Că Kubrick crede că este un unghi interesant de unde se poate trage fata, cred. În “Full Metal Jacket”, acesta promite exact ceea ce se întâmplă în cele din urmă și strică o parte din suspans.

Există o surpriză să vină in Full Metal Jacket, cu toate acestea: abandonarea completă a metaforei sexuale odată ce trupele sunt în Vietnam. Filmul se dezintegrează într-o serie de faze fixe de sine stătătoare, nici unul dintre ele destul de satisfăcătoare. Scena în sala de presă, de exemplu, cu prelegerea pe propagandă, pare să reflecte o parte din același spirit ca și “Dr. Strangelove”. Dar cum va conecta cu scena curios de prostituata vietnameză – o scenă cu un început de nituire, dar nu de mijloc sau la sfârșitul? Și cum nici să conducă la final trage-out, cu o lunetă?

Timp și din nou în film Full Metal Jacket, vom obține fotografii excelente fără recompense. Într-o configurare elaborat, de exemplu, Kubrick ne arată un cameraman TV și soundman condus de shirttails lor, ca ei deplasare în jos o linie de pușcași marini epuizate. La început împușcat are putere. Atunci rezultatul este că mai mulți soldați livreze îngrijite-garnituri, toate într-un rând, toate la rândul lor, toate perfect temporizat, iar efectul este atât de realizate, încât ideea de luptă reală este pierdut complet in filme online Full Metal Jacket.