Fruitvale Station (2013) Film Online Subtitrat

Gen: Biografie, Drama, Romantice
Producator(i): Ryan Coogler
IMDB: 7.5
Regia: Ryan Coogler
Actori: Michael B. Jordan, Kevin Durand, Melonie Diaz, Octavia Spencer

loading...

“Fruitvale Station” este despre ceea ce ne putem imagina atunci când aruncat privirea peste divide de lungă durată în această societate americană persistent, cancerously separate. Paul Haggis ca “Crash”, este un proiect ambițios do binefăcător vizează penetrant inimile intarit. Spre deosebire de “Crash”, are unul bucată solidă, incontestabilă a realității pe care să ancoreze momentele sale Fable ca docil: Protagonistul, Oscar Grant (genial Michael B. Jordan), a fost un bărbat de 22 de ani reale. Primul lucru pe care o vedem în “Fruitvale Station” este momentul fatal care va duce la moartea lui Oscar. Imagini aparat de fotografiat telefon de Bay Area Rapid Transit polițiști bate Oscar și prietenii lui pe o platformă de metrou se încheie cu un foc de armă.

Restul filmului Fruitvale Station dramatizează ceea ce Oscar a fost până în ziua înainte de a fi ucis, Revelion 2009. Trebuie să parafrazez “The Elephant Man” pentru a explica ceea ce toate sumele de: Oscar nu a fost un animal. El a fost o ființă umană. El a avut vise și sentimente. El grijă de mulți oameni, și mulți oameni îngrijit de el. Moartea sa a lăsat un crater uriaș în mai multe vieți.

Pentru cei dintre voi care înțeleg că tinerii barbati de culoare sunt oameni, nu animale, s-ar putea suna ca un proiect de prostie de a întreprinde. Dar ia în considerare ceea ce cultura pop dă noi să mergem mai departe. Pentru fiecare complicat, vulnerabile, dar în esență eronate decent negru personaj masculin sau celebritate există o sută tare, huligani imbecilă. Ho’wood petrecut șase decenii emascularea și lobotomizing personaje masculine negru, apoi tranzacționate pe unele, pe bază de criminalitate narațiuni de abilitare ieftine prin blaxploitation.

Ultimele trei decenii au fost de aproximativ reprezentând omul negru renovate, puternic fizic și puternic ca un slăbănog morală și intelectuală. Când am obține o bucatica de negru inteligenta de sex masculin, se tendinta de a fi psihopat soiul “Street Smart”. Pictogramele pop dintre artisti rap, cei care masa cu elita corporative, promovarea culturii închisoare, interesul propriu nemilos si bijuterii in filmul Fruitvale Station.

Aceste imagini din Fruitvale Station au hrănit rasiști, dar le-am hrănit și generații de băieți negri care au învățat că supraviețuirea într-o țară care are folos pentru ei înseamnă suprimarea emoții “soft” și proiectarea unui încrederea că, în piele neagră, de multe ori vine off ca aroganță . Oamenii care au dorit să creadă că negrii sunt tineri inferioare și negru care a luat aceste imagini de inferioritate agresiv ca drumul spre succes s-au alăturat proletariat mâini pentru a ține circ dezumanizare în afaceri în noul secol.

Judecând după atmosfera bântuit, “Fruitvale Station” știe tot ceea ce istoria, și știe mai bine decât să-l înfrunte, se agite peste el sau WAG degetul la ea. Writer-director Ryan Coogler pur și simplu ne permite să gustați rutina de zi cu zi și presiunile lui Oscar. Suntem atât de prins în lumea lui, nu e pic de timp pentru a răspunde la indiciile culturale care ar indica la un anumit segment de public pe care le-a face cu ceea ce “Menace II Society” numit “coșmar Americii: tineri, negru si Don Nu-mi pasă. ”

Oscar îi pasă. Se îmbracă ca un băiatului și explozii stereo mașina lui, dar el nu este bătăuș. E un tată griji chirie, facturi și școlarizarea fiicei sale. El a folosit pentru a vinde marijuana pentru a obține de, și de a pierde slujba de la supermarket local, să-l împinge mult mai aproape de a face din nou oală. Dar el a fost arestat înainte, astfel încât un alt arestare putea să-l trimită departe de fiica sa și mama ei (radiant Melonie Diaz), pentru un timp bun.

Partea lui exploziv provine mai mult din faptul că el împărtășește puțin sarcinilor sale mentale cu nimeni. Cel puțin taurul furios Jake LaMotta avut ring. Oscar are puține puncte de vânzare, dar prietena lui și fiica și prietenii și familia să-l ții “ridicat” – un termen pe mama sa (Octavia Spencer) utilizează atunci când colectarea de-le pe toate sa se roage pentru Oscar a supraviețui glonțul care străpuns plămânul.

“Fruitvale Station” mi-a amintit de un realist clasic sociale de Ken Loach (“ploua Stones”, “vântul care scutură orzul”, “Terenuri și Libertate”). Protagonistul acestuia volatile, profund sensibil și carismatic este în mucegai de antieroi clasa muncitoare Loach lui. Singurele diferențe importante sunt că debutul Ryan Coogler este stabilit în SUA, Marea Britanie nu, și eroul său este negru. Dacă aceste diferențe nu pare prea mult, încercați să vă imaginați Trayvon Martin ca un copil alb. Ar fi acolo ca multi comentatori speculează că atitudinea Trayvon a provocat moartea sa la mâinile omului care îl urmarit cu un pistol? Sau să ne imaginăm noi cult clasic, Nicolae Winding Refn a “Unitate”, cu Michael K. Williams în rolul principal ca un protector stoic, brutal violent, în loc de sex simbol blond Ryan Gosling.

În multe feluri, “Fruitvale Station” este la fel de verde și serios ca “Boyz N the Hood,” un film de debut realizat de un alt absolvent al Alma Mater Coogler lui, USC: John Singleton. Cu toate acestea, ambiția sa este mai aproape de faptul că dintre cele mai importante filmul indie american în cel puțin un deceniu, Patrick Wang “în familie”, un must-see, care este acum disponibil pe DVD. Este vorba despre un tată homosexual (jucat de Wang), care este separat de cruzime pe fiul său după ce partenerul său, tatăl biologic al băiatului, moare. Filmul Fruitvale Station devine ceva mult mai mare decât un vai-este-a declarație politică Wang încet, aduce pe furiș diverse străini în imagine. Acești oameni, enigmatici și potențial ostile la inceput, devin aliați pasionați protagonistului, dezvăluind talente utile și resurse nu ne asteptam. Totul e din cauza caracterului lui Wang le atrage cu imbratiseaza, spiritul său soare, fair-minded.

Este același spirit pe care Oscar aduce întâlniri cu cei care nu scrie în mod automat să-l off. Geniul de performanță Iordaniei, și sentimentul de semn care Coogler construiește în jurul valorii de ea, este în care arată cum a fost conștient de Oscar care libertatea și chiar viața sa ar putea depinde de răsturnarea o impresie superficială, nedrept in Fruitvale Station.