Frost/Nixon (2008) Film Online Subtitrat

Regia: Ron Howard
Actori: Frank Langella, Michael Sheen, Kevin Bacon
Anul: 2008
Gen: Drama, Istorice
Durata: 122 minute
IMDB: 7.7

Folositi butonul CC pentru Subtitrare!

loading...

In 1977, unsprezece interviuri televizate acordate de Richard Nixon gazdei de talk-show David Frost au provocat valva inca de la prima intrebare adresata fostului presedinte: “de ce nu ati ars casetele Watergate?” Interviurile s-au concentrat atat asupra lui Nixon-omul, cat si asupra lui Nixon-politicianul, avand drept punct culminant un celebru mea culpa cu privire la rolului omului de stat in scandalul Watergate.

În vara anului 1977, seria de interviuri Frost/Nixon a atras cea mai mare audientã a unui program de stiri din istoria televiziunii americane. Peste 45 de milioane de spectatori asteptau cu nerãbdare sã pãtrundã în mintea fostului presedinte cãzut acum în dizgratie si sã afle care au fost abuzurile de putere care au culminat cu demisia sa. A rãmas neuitat meciul de box verbal între Frost/Nixon, meci care a continuat patru seri la rând.Cei doi bãrbati stiau cã din aceastã luptã numai unul avea sã fie învingãtor.Confruntarea lor legendarã avea sã revolutioneze arta conversatiei interviului, sã schimbe fatada politicii si sã surprindã o recunoastere din partea fostului presedinte care sã uimeascã lumea pe tot globul… poate chiar pe însusi Nixon.

Regizorul distins cu premiul Oscar RON HOWARD (A Beautiful Mind, Cinderella Man, Apollo 13) aduce pe ecran transpunerea electrifiantei piese a dramaturgului si scenaristului PETER MORGAN (The Queen, The Last King of Scotland) ce redã bãtãlia dintre Richard Nixon (FRANK LANGELLA, Good Night and Good Luck), presedintele american cãzut în disgratie ce are o traditie de salvat si DAVID FROST (MICHAEL SHEEN, The Queen) o personalitate în ascensiune în domeniul televiziunii. Filmul Frost/Nixon este povestea nespusã despre întâlnirea istoricã care i-a schimbat pe Nixon si Frost deopotrivã. Sunt recreate nu numai interviurile transmise în direct, dar si manevrele de culise, masinatiunile si negocierile dintre cei doi oameni, vreme de câteva sãptãmâni, totul pentru o demascare totalã în fata opiniei publice.

Timp de trei ani dupã ce a pãrãsit Biroul Oval din filmul Frost/Nixon, Nixon a pãstrat tãcerea. Dar, în 1977, fostul comandant al fortelor Armate acceptã un singur si complet interviu cu întrebãrile rãmase fãrã rãspuns în timpul mandatului sãu cât si cu privire la controversata afacere Watergate, care a condus la plecarea sa din functie. Nixon a surprins pe toatã lumea alegându-l drept interlocutor pe britanicul Frost, cu intentia de a-l pune usor la colt pe jurnalistul britanic si a-si recâstiga statutul în mintile si inile americanilor.

De altfel in filmul Frost/Nixon, Frost îsi avea propriile dubii în legãturã cu abilitatea sa de a-i tine piept lui Nixon. Avea oare Nixon sã eludeze întrebãrile stânjenitoare despre cea mai mare ofensã adusã natiunii? Întâlnirea avea sã dezvãluie nesigurantele fiecãruia dintre cei doi, ego-ul si rezervele de demnitate? Un rol cheie în echipa lui Nixon îi revine lui KEVIN BACON (The Woodsman, Mystic River) în rolul Sefului de Stat Major, col Jack Brennan, care îl ghideazã pe Nixon strategic prin hãtisul interviurilor. Cei doi consilieri care îl vor ajuta pe Frost sã cunoascã bine personalitatea celui de al 37-lea presedinte american sunt OLIVER PLATT (Casanova, Kinsey) în rolul strategului, reporterul veretan Bob Zelnick si SAM ROCKWELL (Confessions of a Dangerous Mind, Matchstick Men) care interpreteazã rolul scrritorului si criticului acerb al lui Nixon, autorul si lectorul universitar James Reston Jr. Amândoi sunt foarte motivati pentru a-l expune publicului pe „adevãratul” Nixon, în vreme ce Frost e foarte ocupat cu vânzarea drepturilor interviurilor si cu studierea adeversarului.