Forrest Gump (1994) Film Online Subtitrat

Gen: Drama, Romantice
Scenariu: Winston Groom, Eric Roth
IMDB: 8.8
Regizor(i): Robert Zemeckis
Actori: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

N-am mai întâlnit pe nimeni ca Forrest Gump într-un film înainte, și de altfel nu am mai văzut un film destul ca “Forrest Gump”. Orice încercare de a-l descrie va risca face film par mai convențional decât este, dar lasă-mă să încerc. Este o comedie, cred. Sau poate o dramă. Sau un vis. Scenariul de Eric Roth are complexitatea ficțiune moderne, nu formulele de filme moderne. Erou sa, interpretat de Tom Hanks, este un om complet decent, cu un IQ de 75, care gestionează între anii 1950 și 1980 să se implice în fiecare eveniment major din istoria Americii. Iar el le supraviețuiește cu doar onestitate și drăguț ca scuturi lui.

Și totuși, acest lucru nu este o poveste emotionanta despre un om retardat mintal. Că cubbyhole este mult prea mic și de limitare pentru Forrest Gump. Filmul este mai mult o meditație asupra timpului nostru, așa cum se vede prin ochii unui om care nu are cinism și ia lucrurile pentru exact ceea ce sunt. Uita-te la el cu atenție și veți înțelege de ce unii oameni sunt criticate pentru a fi “prea inteligent de jumătate.” Forrest este inteligent de suficienta exact. Tom Hanks ar putea fi singurul actor care ar fi putut jucat rolul.

loading...

Nu mă pot gândi la altcineva ca Gump, după ce a văzut cum Hanks îl face într-o persoană atât de demn, așa drept înainte. Performanța este un act de echilibrare între comedie și uluitoare tristețe, într-o poveste bogată în râde mari și adevăruri liniștite. Forrest se naște la un proprietar pensiune Alabama (Sally Field), care încearcă să corecteze postura lui de a face el purta aparat dentar, dar care nu critică mintea. Când Forrest este numit “prost”, mama lui îi spune: “Stupid este la fel de prost o face,” Forrest și se dovedește a fi incapabil de a face ceva mai puțin de profundă. De asemenea, atunci când în cele din urmă acolade cad din picioare, se pare că poate rula ca vântul.

Asta e modul în care el devine o bursa colegiu de fotbal, într-o poveste de viata care devine în cele din urmă un gag rulează despre norocul bun. Forrest Gump eroul fotbal devine Gump Medal of Honor câștigător în Vietnam, iar apoi Gump campion de ping-pong, Gump căpitanul barca creveți, Gump actionar milionar (el devine acțiuni într-o nouă “companie de fructe”, numit Apple Computer), și Gump omul care conduce în America și apoi reface pașii lui.

S-ar putea argumenta că, odată cu IQ-ul său de 75 Forrest nu înțeleg destul de tot ceea ce se întâmplă cu el. Nu asa. El înțelege tot ce trebuie să știe, iar restul, filmul sugerează, este doar surplus. El înțelege chiar tot ce e important despre dragoste, deși Jenny, fata se indragosteste de la școala primară și nu se încadrează din dragoste cu, el spune, “Forrest, nu știi ce este dragostea.” Ea este un stripper până la acea dată. Filmul Forrest Gump este ingenios în luarea Forrest pe turneul de istorie americană recentă. Directorul Robert Zemeckis, este experimentat cu magia care efecte speciale se poate face (creditele sale includ “Back to the Future” filme și “Who Framed Roger Rabbit”), și aici el folosește scamatorie vizual computerizat pentru a plasa in filme online Forest Gump în situații istorice cu persoane reale. Forrest Gump stă lângă ușă Schoolhouse cu George Wallace, el învață Elvis cum să se rotească șoldurile, el vizitează Casa Albă de trei ori, el este pe spectacol Dick Cavett cu John Lennon, și într-o secvență care va avea tu frecare ochii cu realism ei, el se adresează un miting de pace Vietnam-era pe Mall din Washington. Efectele speciale sunt, de asemenea, utilizate în crearea caracterul Vietnam prietenului Forrest lui Lt. Dan (Gary Sinise), un tip de Ron Kovic care pierde destul de convingător picioarele.