Felix şi Otilia (1972) film online

Regia: Iulian Mihu
Actori: Radu Boruzescu, Julieta Szönyi, Sergiu Nicolaescu
Anul: 1972
Gen: Drama, Romanesti
IMDB: 7.2

loading...

Felix Sima vine la Bucureşti pentru a urma cursurile Facultăţii de Medicină. Stă în casa unchiului său Costache Giurgiuveanu, înconjurat de indivizi meschini care de-abia aşteaptă moartea unchiului şi împărţirea averii sale. Totul pare mai uşor de suportat pentru Felix datorită frumoasei Otilia, nepoata lui Giurgiuveanu de care tânărul se va îndrăgosti până peste cap.
După moartea tatălui său, tânărul Felix Sima (Radu Boruzescu) vine la București pentru a studia la Facultatea de Medicină, el urmând a fi găzduit pe perioada studiilor în casa unchiului său, Costache Giurgiuveanu (Hermann Chrodower), care-i devenise tutore. Felix şi Otilia: Acolo face cunoștință cu rudele sale îndepărtate, care nu manifestă față de el niciun fel de afecțiune. Singura persoană de care se atașează tânărul student este verișoara sa, Otilia Mărculescu (Julieta Szönyi), fiica vitregă a lui moș Costache. Aceasta cochetează cu un moșier bogat pe nume Leonida Pascalopol (Sergiu Nicolaescu).Felix şi Otilia: Felix se îndrăgostește de Otilia și este gelos pe moșier.
Unchiul lui Felix, Costache Giurgiuveanu, este un bătrân avar, a cărui avere este pândită de sora sa, Aglae Tulea (Clody Bertola). Familia acesteia este formată din soțul Aglaei, Simion (Árpád Kemény), și din copiii lor, Olimpia (Gina Patrichi), Aurica (Elena Dacian) și Titi (Ovidiu Schumacher). Felix şi Otilia: Toți copiii Aglaei nu sunt realizați pe plan social și sentimental: Olimpia s-a măritat cu Stănică Rațiu (Gheorghe Dinică), „avocat fără procese” și vânător de avere, cu care are un copil care moare la vârsta de două luni din cauza lipsei de grijă din partea părinților, Aurica este o fată bătrână care visează să se mărite cu orice bărbat care-i iese în cale, iar Titi este un molâu cu înclinații artistice. Acțiunea se desfășoară pe două planuri: dragostea lui Felix pentru Otilia și încercările familiei Tulea și a avocatului Stănică Rațiu, soțul Olimpiei și ginerele Aglaei, de a pune mâna pe averea lui moș Costache.