Equilibrium (2002) film online subtitrat

Gen: Actiune, Drama, SF
Producator(i): Kurt Wimmer
IMDB: 7.5
Regia: Kurt Wimmer
Actori: Christian Bale, Sean Bean, Emily Watson

loading...

“Equilibrium” “ar fi o imagine de acțiune fără minte, cu excepția faptului că are o minte Ea nu face o mulțime de gândire profundă, dar spre deosebire de multe combo-uri futuriste ale SF și f / x, aceasta nu face o declarație:. Libertatea de opinie este o amenințare la adresa sistemelor totalitare. Dictaturile atât stânga și dreapta sunt speriat de ideea de a cetățenilor lor gândire prea mult, sau care au prea multă distracție.

Filmul Equilibrium se ocupă de această noțiune în modul cel mai eficient, prin îngroparea l în povestea și aproape înec cu divertisment. Într-o societate liberă multe, poate cele mai multe, membrii audienței va observa cu greu mesajul. Dar există națiuni și religii, care ar găsi acest film periculos. Tu știi cine ești.

Filmul Equilibrium este amplasat în secolul 21 – Hei! asta e secolul nostru – la un moment dat, după al Treilea Război Mondial. Că războiul a fost cauzata, se crede, pentru că cetățenii au considerat prea mult și prea adânc. Au toate prelucrat și a început să bombardeze reciproc. Pentru a asigura pacea mondială și supraviețuirea rasei umane, toată lumea a fost pus pe doze obligatorii de Prozium, un medicament care amortizează emoțiile și închide partea noastră senzual. (Sugestie: Titlul de lucru al acestui film a fost “. Librium”) În film, autoritățile de aplicare a cunoscut sub numele de Clericii au mandatul de a ucide pe cei care sunt considerate Sense infractori. Aceasta este o ironie bogat, deoarece credincioșii adevărați, nu gânditori gratuite, sunt cele dornici de a merge la război pentru convingerile lor. Dacă credeți că aveți dreptul de a ucide pe cineva din cauza teologiei dumneavoastră, aveți de gând cu privire la lucrarea lui Dumnezeu in drumul tau, nu a lui.

Christian Bale joaca in “echilibru”, așa cum Cleric Preston John, un parteneriat cu Partridge (Sean Bean), ca un aplicator de nivel superior. Nimeni nu poate uita imparțial în fața provocare scandalos mai bine decât Bale, și el se dovedește aici, după propria lui sotie sunt incinerate pentru Sense infracțiuni. “Ce-ai simți?” el se cere. “Nu am simtit nimic”, a răspunde, și l-am crezut, deși, probabil, aceasta oferă un indiciu cu privire la nevoia soției sale să ofenseze.

Preston este un agent de top, dar se ascunde ceva. Îl vedem buzunare o carte care se dovedește a fi poezia colectate de BM Yeats, un infractor notoriu Sense. El a păstrat-o, explică el, pentru a înțelege mai bine inamicul (aceleași cenzorii motiv au nevoie de istoric pentru a studia pornografie). Îndatoririle sale l aducă în contact cu Mary O’Brien (Emily Watson), și se simte – ei bine, nu contează ceea ce simte. Să se simtă la toate este infracțiunii. Știind asta, dar amintindu-Maria, el în mod deliberat nu mai ia Prozium lui: El iubește fiind un cleric, dar, oh, tu id.

Dacă “Equilibrium” are un teren împrumutat de la 1984, Brave New World și alte romane distopice, are dueluri si arte martiale împrumutate de la cele mai recente progrese în efecte speciale. Mai multe runde de muniție sunt cheltuite în acest film decat in orice film îmi amintesc, și îmi amintesc “The Transporter”. Am învățat de la Nick Nunziata la CHUD.com că forma de luptă utilizate în film este “Gun-Kata,” care este “o artă marțială complet bazat pe arme.” Am credit Nunziata pentru că eu cred că el ar fi inventat acest termen. Luptătorii transcrie arcele de obicei în aer și de a face acrobatii imposibil, dar mai ales folosi arme în loc de pumnii și picioarele. Care pare să fie inselat, și implică o mulțime de muncă suplimentar (este mult mai ușor de a trage pe cineva fără a face un back-flip-), dar din moment ce rezultatul este tare și violent, este, fără îndoială, în valoare de ea.