Enigma (2001) film online subtitrat

Regia: Michael Apted
Actori: Richard Katz, Donald Sumpter, Nikolaj Coster-Waldau, Tom Hollander, Jeremy Northam
Anul: 2001
Gen: Drama, Romantic, Mister
Durata: 119 minute
IMDB: 6.4/10 din 13116 voturi

loading...

Al doilea război mondial ar fi fost câștigat de partea noastră, deoarece a ceea ce britanici cod automate realizat la un refugiu rural numit Bletchley Park.

Acolo au rupt, și a rupt din nou, codul german numit “Enigma”, care a fost gandit sa fie incasabil, și a fost folosit de naziști pentru a direcționa convoaiele lor submarine în Atlanticul de Nord. Enigma a fost decodat cu ajutorul unei mașini, iar britanicii au capturat o, dar numai mașina nu a fost suficient. Notițele, scris în întuneric, indică aparatul avut 4.000 de milioane de miliarde de poziții diferite – o mulțime, oricum – și matematicienilor și criptologi la Bletchley folosit presupuneri educate și calculatoare începutul primitive pentru a încerca să pătrundă un mesaj la punctul în care aceasta ar putea fi testat pe Enigma.

Pentru cei care primesc istoria lor de filme, “Enigma”, va fi încurcat, deoarece “U-571” (2000) indică americani capturat o mașină Enigma de la un submarin german în 1944. Aceasta este expusa sub aici, la Muzeul de Științe și industrie, dar nici o mașină Enigma a fost implicat. O mașină Enigma a fost obținut, nu de americani, ci de nava HMS britanic Bulldog, atunci când capturat U-110 la 09 mai 1941.

Puristii despre acuratețea istorică în filme va observa totuși că “Enigma” nu este fără prihană; se face nici o mențiune de Alan Turing, geniul de cod-rupere britanic și un teoretician cheie de calculatoare, care a fost la fel de responsabil ca oricine pentru încălcarea codului Enigma. Turing a fost un homosexual, în cele din urmă hăituit în sinucidere de legile britanice, și este înlocuit aici de un erou fictiv și ferm heterosexual pe nume Tom Jericho (Dougray Scott). Și la fel de bine, deoarece cainii de dezvăluirea completă, care perseverent “A Beautiful Mind” ar fi, fără îndoială, întreabă de ce “Enigma” conținea nici un detaliu despre viața sexuală a lui Turing. Filmul, regizat de superba Michael Apted, se bazează pe o știință de carte, absorbind thriller de Robert Harris, care descrie Bletchley ca o seră de intrigi în care matematicieni cele mai strălucite din Marea Britanie a lucrat contra cronometru pentru a sparge codurile germane și avertiza convoaielor în Atlanticul de Nord. Ca se deschide filmul, germanii s-au schimbat codul lor din nou, ceea ce face chiar mai fiendishly dificil de a sparge (de la notele mele: “150 de milioane de milioane de milioane de moduri de a face aceasta”, dar din păcate nu am nota ceea ce “ea” a fost). Tom Jericho, a trimis acasa de la Bletchley după o cădere nervoasă, a fost chemat înapoi la enclava deoarece chiar dacă el este o epavă, poate stralucirea lui poate fi de ajutor.