Elysium (2013) film online subtitrat

Gen: Actiune, Drama, SF
Producator(i): Neill Blomkamp
IMDB: 6,9
Regia: Neill Blomkamp
Actori: Jodie Foster, Matt Damon, Sharlto Copley

loading...

Într-o vară de efecte antiseptice ochelari, “Elysium” iese in evidenta pentru grime și intensitate, precum și franchețea alegoriei sale de clasă. Filmul nu va câștiga mai multe puncte pentru originalitate sau logica. Dar atunci când concurența blockbuster vrea doar noi modalități de a transformă Wolverine și Superman, e ciudat răcoritoare pentru a viziona un film care caută noi modalități de a transformă “Mad Max”, “Blade Runner”, “Robocop”, și elemente din Kathryn Bigelow și David Cronenberg .

Filmul este realizat in 2154, cand planeta a fost devastat de boala, poluare, și suprapopularea. Bogați trăiesc acum pe o stație spațială numită Elysium, care poate fi văzut în nori de pe Pământ de mai jos. Max (Matt Damon), a crescut uitam Elysium din rundown lui, în mare parte Latino cartier LA. Un hoț de mașini reformat lucrează acum într-o fabrică istovitor loc de muncă e norocos să-l aibă, el batjocoritor informat-Max este încercarea de a menține lucrurile împreună într-o societate aranjat deschis împotriva celor săraci.

Nu e usor. Pe fondul unui urbanism curajos umplut cu străzi aglomerate si spitale murdare, aglomerate, o forță de poliție de robot face arestări fără discriminare, fără restricții evidente privind brutalitate. Condamnare este automatizat, administrat de un droid a cărui voce este un fel de crackle auzi atunci când comanda la un drive-thru. Nu mai devreme se face Max cu ultimele entanglement său legal decât un accident de radiații la centrala îl lasă cu doar câteva zile de trăit. A făcut de-dacă nu se poate ajunge la Elysium, unde păstăi vindecare rezolva toate problemele medicale în câteva secunde.