Elicopter la pământ – Black Hawk Down (2001) Film Online Subtitrat


Gen: Drama, Istorice, Razboi
Scenariu: Mark Bowden, Ken Nolan
IMDB: 7.7
Regizor(i): Ridley Scott
Actori: Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Sizemore


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Elicopter la pământ – Black Hawk Down

“Povestea unui razboi este atemporala. Este vorba despre aceleasi lucruri fie ca au avut loc in Troia sau Gettysburg, Normandia sau Ia Drang. Este vorba despre soldati, majoritatea tineri, prinsi intr-o lupta pana la moarte. Natura extrema si teribila a rãzboiului atinge o latura esentiala a fiintei umane…”

– Mark Bowden, Black Hawk Down: Povestea unui razboi modern

“Cuvantul capitulare nu exista pentru un Ranger.
Niciodata nu voi lasa un camarad ranit sa cada in mainile inamicului…”

– Din “Crezul Rangerului”

“Elicopter la pamant!”, regizat de Ridley Scott si produs de Jerry Bruckheimer, este bazat pe intamplari reale, este povestea eroica a unui grup de soldati din fortele de elita americane trimisi la Mogadiscio, Somalia in octombrie 1993 ca parte a unei operatiuni de mentinere a pacii condusa de Natiunile Unite. Misiunea lor consta in rapirea a doi adjuncti ai unei capetenii locale paramilitare, Mohamed Farrah Aidid, ca parte a unei strategii de a opri razboiul civil si foametea care faceau ravagii in Somalia.
Trupele americane au venit in Somalia cu intentii bune, sperand sa salveze vieti si nu sa le ia.

Continuu surprinsi de politica feudala din Somalia – in care clanurile au fost atatate unele contra celorlalte timp de un mileniu – soldatii sunt trimisi pentru o educatie brutala cand misiunea planuita cu mare grija ia o intorsatura neasteptata… rezultand cel mai mare schimb de focuri din istoria armatei americane de la Vietnam incoace.


Trailer Elicopter la pământ – Black Hawk Down