Două zile o noapte – Deux jours, une nuit (2014) film online subtitrat

Gen: Drama
Producator(i): Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
IMDB: 7,4
Regia: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Actori: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Pili Groyne

loading...

Două zile o noapte – nedreptățile locului de muncă și a demnității de bază, dar subtil de a fi capabil de a câștiga un trai au fost teme frecvent în filmele de Jean-Pierre și Luc Dardenne, vor reveni la descoperiri lor timpurie cu Promisiunea și Rosetta. Ultimul lor dramă care afectează, la două zile, o noapte, cronici cruciada-week-end lung de o femeie din clasa muncitoare, jucat cu piercing transparență emotional de Marion Cotillard, pentru a inversa o decizie cu privire la încetarea contractului de muncă ei. Încă o dată, este îmbogățit de calitățile semnatura – umanistă privirea, lipsă de prejudecăți, lipsa de sentimentalism, stilul ultra-naturaliste – care au întotdeauna distins corp bine fraților belgiene de muncă.

Chiar înainte de criza economică globală din ultimii ani, precum și creșterea omniprezente de astfel de practici corporative precum autoreglementare și co-lucrătorilor evaluări, disponibilizări eșalonate și procurarea de contract, cinema în limba franceză sa concentrat mult timp pe impactul canceroase de cultura de afaceri asupra indivizilor și familiilor in Două zile o noapte. Ironic intitulat 1999 debut Laurent Cantet, a resurse umane, este un exemplu evident.

Sandra (Cotillard) a fost împins afară din slujba ei de lucru pentru o mica companie de panou solar în urma unui vot în care colegii de angajați s-au dat posibilitatea de a alege între concediere ea sau de 1.000 de bonusuri euro. Recuperat recent de la un meci de depresie care o păstrează la muncă, in Două zile o noapte, impulsul Sandra este să se târască înapoi în pat cu un Xanax. Dar soțul ei iubitor, Manu (Dardennes regulat Fabrizio Rongione), cere-i să lupte pentru a păstra slujba.