Dincolo de trecut – Deja Vu (2006) Film Online Subtitrat


Gen: Actiune, SF, Thriller
Scenariu: Bill Marsilii, Terry Rossio
IMDB: 7.0
Regizor(i): Tony Scott
Actori: Denzel Washington, Paula Patton, Jim Caviezel


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Dincolo de trecut – Deja Vu

Toți am experimentat pe pielea noastră neliniștitoarea senzație de deja vu, acea răzvrătire a memoriei pe care o trăiești când întâlnești un necunoscut și ai senzația că-l stii de-o viață sau când recunoști un loc deși știi foarte bine că n-ai fost niciodată acolo. Dar dacă aceste senzații sunt de fapt avertismente trimise din trecut sau indicii cu privire la viitor? Deja vu-ul este cel care îl ghidează pe agentul Doug Carlin în investigația sa cu privire la un atentat soldat cu sute de morți.

Chemat să recupereze toate dovezile posibile după ce un feribot din New Orleans explodează din cauza unei bombe, Carlin este pe cale de a descoperi că ceea ce toți oamenii consideră că se petrece “numai în mintea lor” este de fapt ceva mult mai puternic, ceva care-l va conduce într-o cursă cu miză imensă: salvarea vieții a sute de oameni.


Trailer Dincolo de trecut – Deja Vu


Review Dincolo de trecut – Deja Vu

Creat după un scenariu SF inteligent, dar cu unele erori de logică (inerente în opinia mea când vrei să înţelegi o serie de aspecte greu de înţeles cu privire la relativitatea timpului). “Déjà vu” se dovedeşte a fi un bun film de acţiune, realizat de Tony Scott, un regizor specialist al genului. Interpretarea lui Denzel Washington este bună. Dar nu extraordinară, în timp ce prestaţiile actoriceşti ale celorlalţi nu se ridică la nivelul său.

Filmul nu pune probleme de natură ştiinţifică deoarece nu partea ştiinţifică este cea care predomină. Ci partea de acţiune referitoare la identificarea teroristului şi prevenirea morţii fetei şi a exploziei vasului. Partea SF este expediată sumar prin nişte explicaţii alambicate şi greu de digerat care par exagerate şi imposibile. Unele idei expuse se bat cap în cap: dacă la un moment dat reiese ideea că trecutul nu poate fi schimbat de călătoria în timp. Iar ceea ce este scris să se întâmple se va întâmpla, dar sub o altă formă, în secvenţele de final se reuşeşte schimbarea trecutului. Apărând de aici o serie de erori de logică. Happy-end-ul nu mi se pare potrivit după cum a decurs acţiunea până în acel moment.