Din adâncuri – The Shallows (2016) Film Online Subtitrat


Regia: Jaume Collet-Serra
Actori: Blake Lively, Óscar Jaenada, Brett Cullen
Anul: 2016
Gen: Drama, Groaza, Thriller
IMDB: 6.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Din adâncuri – The Shallows

În captivantul thriller Din Adâncuri, Nancy Adams (Blake Lively) face surfing pe o plajă pustie. Intr-un loc care se dovedeşte a fi zona de vânătoare a unui mare rechin alb. Deşi ea se află la doar 200 metri de mal, supravieţuirea pare a fi pentru Nancy testul suprem. Care-i va pune la încercare ingeniozitatea, calităţile şi stăpânirea de sine.

Jaume Collet-Serra, unul din regizorii exportaţi de Spania în Statele Unite, revine în atenţie cu Din adâncuri, horror ce îi oferă lui Blake Lively, actriţă care se menţine la periferia celebrităţii, o nouă şansă la Hollywood. Lăudat de critici pentru modul cum întreţine suspansul şi dozează secvenţele dătătoare de fiori, Din adâncuri ne-o arată pe Nancy, o studentă la medicină, ajungând pe o plajă retrasă din Mexic pentru a face surf.

Mama lui Nancy a murit recent şi tânăra se recuperează după tragedie luptându-se cu valurile, dar curând va vedea că are un inamic mult mai periculos: un impozant rechin alb, gata să-şi vâneze prânzul în apele puţin adânci de lângă ţărm. Sechestrată pe o stâncă, Nancy va avea nevoie de imensă ingeniozitate pentru a supravieţui confruntării cu natura nemiloasă.


Trailer Din adâncuri – The Shallows


Review Din adâncuri – The Shallows

Atunci când vorbim despre filme cu poveşti individuale de supravieţuire, 127 Hours este cu siguranţă paradigma de referinţă. Povestea (adevărată) a alpinistului care a supravieţuit unei experienţe extreme a reuşit să creeze un nou subgen cinematografic. Şi iată, în versiunea feminină şi acvatică cu The Shallows.

Ceea ce au în comun filmele – primul după un caz real, cel de-al doilea de ficţiune, în afară de faptul că ambii protagonişti sunt americani de rasă albă şi de final – este povestea individuală de supravieţuire. Nu există aici un adversar propriu-zis (adversarul e natura, fie o stâncă fie marea şi un rechin) şi nici vreo conotaţie morală.

În schimb, dacă primul film este o poveste motivaţională – o celebrare a curajului, posibil şi a masculinităţii – pentru că decizia rapidă şi bravura protagonistului sunt cele care îi vor salva viaţa, Din adâncuri înclină către genul horror: suferinţa protagonistei şi atitudinea mult mai obişnuită şi umană (deşi la rândul ei, inteligentă şi foarte pragmatică) pare să fie mult mai atent urmărită de camera de filmat decât latura ei curajoasă.