Dheepan (2015) Film Online Subtitrat

Regia: Jacques Audiard
Actori: Jesuthasan Antonythasan, Kalieaswari Srinivasan, Claudine Vinasithamby
Anul: 2015
Gen: Crima, Drama
Durata: 115 minute
IMDB: 7.2/10 din 2659 voturi

Fugind din calea războiului civil din Sri Lanka, un fost soldat, o femeie tânără și o fetiță pretind că sunt o familie pentru a trece granițele. Refugiați în Franța, într-un oraș problematic, abia cunoscându-se unii pe alții, ei încearcă să-și construiască un cămin.

loading...

Mai multe lucrurile se schimba, cu atât mai mult ei rămâne aceeași pentru Sri Lanka refugiați de Jacques Audiard lui “Dheepan”, care fug patria lor sfâșiat de război doar pentru a se găsesc într-un nou tip de zone de conflict în proiectele de locuințe din Paris. O mutare cariera de obicei imprevizibile de prolific și variat Audiard urma nestingherit dragoste melodramatic “Rugină și oase” și drama mistuitoare “A Prophet”, aceasta imigrant dramă aproape în întregime Tamil-limba desfășoară în solid care implică, de moda atent observate pentru o mare parte din timpul său de funcționare, până când se ia o întorsătură bruscă și grele-dat pe teritoriul gen de la care niciodată nu destul recupereaza. Comercial, acest lucru va fi un element mult mai specializate decât alte lucrări recente Audiard, în special în Statele Unite, în cazul în care filmul a fost achiziționată de IFC înainte de arc de la Cannes.

Nu e cu siguranță nici litigiu că una dintre vedetele Breakout de la Cannes din acest an este Antonythasan Jesuthasan, un fost soldat copil cu Sri grupul militant Lanka Tigrii Eliberării din Tamil Eelam, care a fugit din țară la sfârșitul anilor 1980 și în cele din urmă a făcut drumul său spre Franța, unde a devenit un dramaturg aclamat, eseist și romancier. “Dheepan” marcheaza primul sau rol principal intr-un film Dheepan (după o parte de sprijin în 2011, indian filmul “Sengadal”), dar prezența sa ecranul dominantă sugerează că nu va fi ultimul său.

Trase în parte din propriile experiențe Dheepan, personajul Antonythasan lui aici, Sivadhasan, este un luptător rebel care se găsește pe partea pierde în ultimele zile de război civil sângeros și lung Sri Lanka și rezolvă a face un nou început de lucruri în Franța. Dar, în scopul de a solicita azil, el avea nevoie de o poveste de convingătoare de acoperire (ca unul din oprimați, mai degrabă decât un opresor) și o familie în remorcare (a pierdut soția și copilul la măcelul). Într-o tabără de refugiați, el a dat pașaportul unui om mort, Dheepan, și asociat cu o soție, Yalini (Kalieaswari Srinivasan) și fiica de 9 ani, Illayaal (Claudine Vinasithamby), și plasat pe o barca cu destinația Paris.

Odată ajunși, Dheepan și noua sa “familie” se acordă vize temporare și mutat la un bloc de locuințe mare în Le Pre-Saint-Gervais în suburbiile de nord-est din Paris, în cazul în care un loc de muncă Dheepan terenuri ca îngrijitor rezident. În ciuda numelui său (“lunca”), Le Pre este mai mult o junglă de beton în care umbre veghea la acoperișuri și se adună în alcovuri, și Audiard (care a co-scris filmul cu colaboratorul său regulat Thomas Bidegain și Noe Debre) nu o treabă bună de a transmite, cinematic, sens inițială a personajelor de deplasare și dezorientare în care acestea naviga acest teren nu-destul promis. Povești imigranți și portrete ale vieții Banlieue au fost un subgen constant de cinema francez de zeci de ani acum, dar nu e un prospețime a privirii lui Audiard aici.