Das Boot (1981) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Submarinul
Regia: Wolfgang Petersen
Actori: Uwe Ochsenknecht, Heinz Hoenig, ürgen Prochnow, Otto Sander, Erwin Leder, Herbert Grönemeyer
Anul: 1981
Gen: Aventura, Drama, Thriller
Durata: 149 minute
IMDB: 8.4

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

“Das Boot” “nu este vorba despre claustrofobie, cu toate acestea, pentru că membrii echipajului au ajuns la un acord cu acest lucru. Este vorba despre locul de muncă disperată, periculos și perfect de echipaj un submarin. Intr-un fel ne putem concentra pe asta mai bine, pentru că este un submarin german. Dacă ar fi fost un sub-american, ne-ar asuma filmul se încheie cu victoria, se identifică cu echipajul, și le înveselească pe. prin ceea ce face o barcă german, realizatorii îndepărtați cu grijă elementul patriotică și de a crește suspansul. am identifice nu cu misiunea, dar cu locuri de muncă.

Când “Das Boot” a fost lansat în Statele Unite ale Americii, a fugit 145 de minute și a câștigat un public larg și nu mai puțin de șase nominalizări la Oscar -. Nemaiauzite pentru un film străin Acest 1997 eliberare a tăiat directorului Wolfgang Petersen, nu este un reajustare minore, dar un film substanțial mai mare, care rulează 210 minute.

loading...

Filmul Das Boot este ca un documentar prin impact. Deși ne familiariza cu mai multe personaje, nu este povestea lor, într-adevăr, dar povestea unei singure misiuni U-boat, de la început până la sfârșit. Există o secvență scurtă de deschidere, în care barca pune la mare de la o bază francez, și o secvență de realimentare aproape de final, dar toate celelalte scene sunt împușcați în interiorul sub înghesuit, sau pe pod.

Și nu e împușcat în configurații curate, fie; cineast, Jost Vacano, hurtles aparatul de fotografiat prin barca de la un capăt la altul, cufunda prin deschideri înguste, hurdling obstacole de pe punte, ferindu sub hamacuri și se deschid larg corpuri de iluminat. Există secvențe lungi de aici – mai ales atunci când barca se scufunda de sub control – când simțim blocați în același timp și spațiu ca și echipajul disperată.

Căpitanul bărcii (Jurgen Prochnow) din filme online Das Boot, este stânca ceilalți depind. Experimentat, de echilibru, el este capabil de a striga “Eu solicita rapoarte adecvate! ” Chiar ca barca pare a fi de rupere în sus. El nu este un nazist, iar filmul Das Boot face clar într-o scenă timpurie, unde a ridiculizează Goering și alți lideri de lor “strategia genial. ” pentru această misiune (o misiune de a torpila Allied transport maritim în Atlanticul de Nord), un jurnalist a fost atribuit să se alăture echipajului. Jucat de Herbert Groenemeyer, probabil că reprezintă Lothar-Gunther Buchheim, al carui roman sa bazat pe aceste evenimente din timpul războiului. Adaosul de acest personaj este util, deoarece oferă căpitanul un motiv pentru a explica lucruri care ar putea merge altfel nespuse.

Piesa centrală a filmului Das Boot este un atac asupra unui convoi Allied; U-boat torpilele trei nave. Noi împărtăși experiența de vânătoare; ele derivă sub suprafața, de așteptare pentru exploziile care semnal hit-uri. Și apoi au urmat un contraatac lungă și amănunțită, în timpul căreia destroyers încrucișa zona, in scadere grenade. Chase este realizată de sunet, echipajul șoptind sub vânătorii mortale de mai sus.

Apoi vine episodul care a fost discutat la nesfârșit atunci când filmul Das Boot a fost lansat in 1981. Avand in final distrugătorii supraviețuit, suprafețele sub a administra o lovitură de grație – o torpilă final unui tanc de ardere. Așa cum explodează navei, căpitanul este uimit să vadă oameni sărind de la punte sau: “Ce fac ei încă la bord ” striga el.” De ce n-au fost salvate? ” Marinari înec poate fi clar văzut în flăcări de la petrolierul. Înoată spre U-boat, strigătele lor jalnice de ajutor care transportă în mod clar pe apă. Căpitanul ordonă barca lui de a inversa la jumătate de viteză, să-l țină departe de ele. Ce crede că a fi lăsați victime înece? El nu spune. Doar o singură propoziție în jurnalul de bord ( “presupune nici un bărbat au fost la bord ”) dă un indiciu. Este împotriva instinctul de fiecare marinar pentru a lăsa un alt marinar înece în mare. Dar, în război, cu siguranță nu este practic pentru o submarin pentru a lua prizonieri. Într-un fel este mai ușor atunci când obiectivele sunt văzute prin locuri periscop, și strigătele victimelor nu poate fi auzit in Das Boot.

Această scenă furnizeaza un alt exemplu de ce este eficient, care “Das Boot” este o sub german Nu se poate imagina cu ușurință un film la Hollywood, în care sunt prezentate submariners americani care permite înec oameni să moară Realizatorii germani privesc obiectul lor fără pasiune,.., Este o înregistrare a modului în care lucrurile au fost.

Direcția lui Wolfgang Petersen este un exercițiu de măiestrie pur. Filmul Das Boot este construit cea mai mare parte din closeups și două înghesuit și a trei lovituri. Toate sursele de lumină sunt făcute să pară vizibil (când luminile reușesc, grinzi lanternă danseze în întuneric). Șuturi de la distanță, implicate sunt construite cu detaliu meticulos; atunci când un marinar curse spre camera de torpilă, reacțiile de la ceilalți bărbați par exact dreapta in filmul Das Boot.

Sunetul adaugă o altă dimensiune. În timpul atacurilor distrugătoare, barca roci cu explozii și reverberează cu strigăte disperate și comenzi. În timpul urmăriri pisica-a șoarecele și, putem auzi ping sonar cade de pe carena U-boat lui. În cazul în care scufundări barca de mai jos adâncimea sa nominală, nituri desprinde ca gloanțe. Atunci când apare barca poate fi prins în partea de jos a strâmtorii Gibraltar, marinarii se află pe hamacuri, icnind de oxigen ca niște oameni mor.