Darul – The Gift (2015) film online subtitrat

Regia: Joel Edgerton
Scenariu: Joel Edgerton
Actori: Jason Bateman, Joel Edgerton, Rebecca Hall
Anul: 2015
Gen: Mister, Thriller
IMDB: 7.5

De câte ori vi s-a întâmplat ca un dar pe care l-aţi primit de la cineva să însemne mai mult decât o ocazie de sărbătorit? Thriller-ul psihologic Darul (The Gift) porneşte de la această idee şi ne arată cum situaţia poate lua o întorsătură drastică pornind de la un simplu dar. Povestea Darul este construită în jurul lui Simon (Jason Bateman) şi al lui Robyn (Rebecca Hall), un cuplu fericit care are parte de un nou început într-un alt oraş, datorită serviciului lui. Într-o zi, cei doi se întâlnesc întâmplător cu un fost coleg de liceu al lui Simon, Gordo (Joel Edgerton), moment ce dă naştere întregului mister. După o serie de întâlniri neprevăzute şi tot mai incomfortabile, însoţite de cadouri pe măsură, iese la suprafaţă un secret care răstoarnă complet situaţia.

Filmul Darul marchează debutul regizoral al lui Joel Edgerton şi pot spune că a început cu dreptul. Povestea a fost construită impecabil, respectând cu stricteţe orice detaliu de la început până la sfârşit. Este cu desăvârşire un thriller psihologic datorită misterului dat întregii acţiuni, pot spune chiar cu tente “horror” în cazul unor secvenţe care au făcut publicul să tresară şi chiar să ţipe de câteva ori.

Am fost complet captivată de poveste, iar o mare contribuţie la aceasta a fost adusă de actori. Jason Bateman şi Rebecca Hall au creat un cuplu uşor de îndrăgit – bărbatul decis, cu o carieră de succes într-un domeniu căutat, aşteptat acasă de soţia antreprenoare, care trece printr-o perioadă de recuperare după pierderea sarcinii. Cei doi încearcă să se susţină unul pe celălalt pentru a trece peste această perioadă şi pentru a se focusa pe planurile de viitor.

Totul pare perfect, până la apariţia lui Gordo, care ne dezvăluie mai multe despre ceea ce ne imaginasem iniţial despre acest cuplu. Cadourile şi vizitele pe care Gordo le face la noua locuinţă a lui Simon şi a lui Robyn provoacă un şir de reacţii de la simple glume şi amintiri, la certuri, reproşuri şi, în cele din urmă, la întrebările pe care Robyn şi le pune în privinţa soţului ei: Cât de bine îi cunoaştem pe cei mai apropiaţi oameni din viaţa noastră?” şi “Este posibil ca trecutul să fie dat uitării cu adevărat?