Cutia blestemată – The Possession (2012) film online subtitrat

Regia: Ole Bornedal
Actori: Natasha Calis, Madison Davenport, Chris Shields, Graeme Duffy, Nana Gbewonyo
Anul: 2012
Gen: Groaza, Thriller
Durata: 92 minute
IMDB: 5.8/10 din 14447 voturi

loading...

“Cutia blestemată” este un film de groază serios despre o posesie supranaturală care depinde mai mult de zgomote puternice să ne sperie. Ca și “Exorcistul”, cel mai bun film în genul, este inspirat de un anumit grad de burse religioase și creează personaje credibile într-o lume reală. Că religiile ia posesiunile demonice face serios le mai distractiv pentru noi, unpossessed. Posesia titlului este un obiect real, o cutie de lemn de culoare închisă, închis ingenios blocat. Ea are o inscripție sculptată în ebraică informarea Finder că caseta prinde în capcană o Dybbuk, un spirit malefic, care va uni cu sufletul oricui ghinionul să-l elibereze. Dybbuks sunt un element familiar în folclorul evreiesc.

După o secvență de deschidere uimitor în “Cutia blestemată” caseta se transformă în ceea ce este de fapt un loc probabil, o vânzare în curte. Acesta este cumpărat de o tanara pe nume Emily (Natasha Calis), care locuiește cu sora ei, Hannah (Madison Davenport), și tatăl lor, Clyde (Jeffrey Dean Morgan), după divorțul său de la mama fetelor, Stephanie (Kyra Sedgwick ). Toate acestea se desfasoara ca o narațiune plauzibile și nu depinde de isterie unei tinere fete sau tragedie între părinții ei (care vine mai târziu). Este la fel cum este facturat: O casetă Dybbuk, inspirat, de fapt, de o cutie real descris intr-un articol bine-cunoscut publicat în Los Angeles Times. Dacă cutia reală a provocat fenomene pe ecran în filmul mă îndoiesc într-un fel, dar nu vreau să-l deschidă, în scopul de a afla.

Tatăl și două fete tocmai s-au mutat într-o casă nouă de tramvai, unul dintre acele locuri cu vopsea proaspătă și camere goale; foarte sterilitate sa face un contrast cu întunericul din Lumea Veche a unui Dybbuk. După deschiderea cutiei, Emily incepe sa actioneze ciudat, devine posesiv cu înverșunare despre caseta, deranjează pe tatăl și profesorii ei, și inspiră mama ei pentru a suspecta și neîncrederea fostul ei soț. Kyra Sedgwick si Jeffrey Dean Morgan juca cuplu cu realism ferm și fără histrionics arătos. Unul dintre cele mai infricosatoare lucruri despre “posesia” este faptul că personajele sunt toate reale, înainte de Emily începe să se schimbe in filmul Cutia blestemată.

Filmul Cutia blestemată, regizat de Ole Bornedal, face conținutul cutie macabru, fără a merge fructe cu coajă lemnoasă, cu efecte speciale. Există, de asemenea un mic recipient care deține un obiect curios insectoid mecanice, diverse alte artefacte obscure, și într-un fel mai înfricoșător dintre toate – molii, o mulțime de molii. Moliile într-o cutie sigilate de secole sunt mult mai sinistru decât dragoni CGI și alte asemenea. Într-un al doilea act fascinant, Clyde consultă un profesor evreu la școala unde a antrenori de baschet, învață traducerea cuvintelor sculptate pe cutie și caută ajutor de la o comunitate de evrei hasidici în Brooklyn. Un grup de oameni vechi într-o sinagogă pune teamă distanță între ele și cutia. Dar fiul mai mic rabinului, Tzadok (Matisyahu), crede că e de datoria lui să ajute atunci când o viață este în pericol, iar acest lucru duce la o încercare înfricoșătoare la exorcism.

Matisyahu face o exorcist simpatic. L-am uitat în sus. El însuși facturile ca hasidice Reggae Superstar. Se pare că în viața reală are unele probleme cu dybbuks. Dar el este eficient aici, ca un om serios tânăr care cântă împreună cu iPod-ul său, dar a absorbit, de asemenea, mult lore teologic de la tatăl său. Scena în care se duce mano a mano cu Dybbuk va reaminti o mulțime de oameni de fata Max von Sydow de a face față cu un demon în “Exorcistul”. Comparațiile pot fi făcute cu suferința Linda Blair în acel film Cutia blestemată, și performanța torturat Natasha Calis “aici. Destul de corect. “Exorcistul”, a influențat o mulțime de filme, iar aceasta este una dintre cele mai bune.