Cum să îţi dresezi dragonul – How to Train Your Dragon (2010) DUBLAT Online

Regia: Dean DeBlois ,Chris Sanders
Actori: Kristen Wiig, Jonah Hill, America Ferrera, Christopher Mintz-Plasse, Philip McGrade
Anul: 2010
Gen: Familie, Animatie, Aventura, Dublate
Durata: 98 minute
IMDB: 8.2/10 din 190429 voturi

loading...

Hiccup este fiul șefului vikingilor, Stoick cel Mare, din insula Berk. Orașul lui Hiccup este atacat în permanență de dragoni care fură hrana. Spre deosebire de ceilalți tineri, Hiccup nu are calitățile unui viking, cauzând numai probleme în încercarea de a demonstra tuturor că poate vâna dragonii in “Cum să îţi dresezi dragonul”. În timpul unui atac al dragonilor, Hiccup doboara un dragon rar numit Night Fury cu o catapultă construită de el, însă nimeni nu îl crede. Pentru a aduce dovezi, pleacă în pădure unde găsește dragonul doborât, însă își dă seama că nu va fi niciodată capabil să ucidă dragoni și îl eliberează.

Stoick își trimite fiul la antrenament împreună cu alți tineri vikingi, in “Cum să îţi dresezi dragonul”, în timp ce el pleacă în căutarea cuibului dragonilor. Însă, după fiecare antrenament, Hiccup se întoarce în pădure pentru a-și petrece timpul cu dragonul. Acesta nu mai poate zbura din cauză că în urma accidentului și-a pierdut o parte din coadă. Împrietenindu-se cu dragonul , pe care îl numește Toothless (Știrbul), Hiccup îi construiește o coadă artificială pe care învață să o controleze. Cu ajutorul cunoștințelor pe care le câștigă dresându-l pe Toothless , Hiccup devine foarte priceput la antrenamentele cu dragonii câștigând respectul colegilor și trezind gelozia lui Astrid, care devine suspicioasă. Stoick și armata sa se întorc din călătorie învinși și obosiți fără a fi găsit cuibul dragonilor.Acasă, află de la Gobber și de la ceilalți vikingi de calitățile de războinic ale fiului său și mândru, îi oferă lui Hiccup coiful viking al mamei sale.

Când Hiccup câștigă dreptul de a ucide un dragon în cadrul unui ritual, in animatia “Cum să îţi dresezi dragonul”, decide să fugă împreună cu Toothless. Astrid îl urmărește până la ascunzătoarea din pădure unde află cauza succesului la antrenamente. Hiccup îi explică că dragonii nu sunt o amenințare, dovadă fiind progresele pe care le-a făcut cu Toothless. În timpul zborului sunt prinși într-un cârd de dragoni care își duceau hrana în cuib.Aici află că dragonii sunt obligați sa fure hrana pentru a hrăni un dragon uriaș. În înfruntarea de a doua zi, Hiccup decide să le demonstreze tuturor că dragonii nu sunt așa cum îi consideră ei, insă are loc un accident iar Hiccup este în pericol. Toothless simțindu-și prietenul în primejdie îi sare în ajutor dar Stoick îl captureaza. Dezamăgit de trădarea fiului său, Stoick pleacă în căutarea cuibului dragonilor cu ajutorul lui Toothless, ignorând avertismentele lui Hiccup.